Sport

2018.06.11. 14:20

Belgrádi jutalomút az ifjúsági világjátékokra

Nyíregyháza - A fiúknál a Krúdy-gimnázium csapata nyerte a B33-as, V-VI. korcsoportos diákolimpiai döntőt.

Nyíregyháza - A fiúknál a Krúdy-gimnázium csapata nyerte a B33-as, V-VI. korcsoportos diákolimpiai döntőt.

Diákolimpiai bajnoki címet szerzett a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium B33-as fiúcsapata az V-VI. korcsoportos országos döntőben. A krúdysok már a döntőbe vezető úton is értek el bravúros eredményeket, a kecskeméti fináléban nyújtott teljesítményük pedig egyenesen parádésra sikeredett, hiszen több olyan csapat ellen is sikerrel vették fel a harcot, amelyek élvonalban szereplő játékosokat is bevetettek.

Végül a Pollák Balázs, Nagy Dániel, Farkas Dániel, Keul Tamás összetételű csapaté lett az elsőség, vele együtt a jog, hogy részt vegyenek a június 23-29. között Belgrádban esedékes ifjúsági világjátékokon. A kosárlabda rohamtempóban fejlődő, és immár olimpiai sportággá előlépett változatában tehát a nemzetközi porondon is bizonyíthatnak a krúdysok. Annyi a változás, hogy mivel a nemzetközi és a magyar versenykiírás között van eltérés, Belgrádban nem szerepelhetnek 1999-es születésű játékosok, ezért Farkas Dániel és Keul Tamás helyére Sipos Timót és Mohácsi Ármin kerül az utazó csapatba.

Utóbbiak is ott voltak a kecskeméti diákolimpiai fináléban, hiszen a Krúdy II-es csapata is bekerült a döntőbe, ahol tisztességgel helyt is állt, kevés híján továbbjutott a csoportból. A Krúdy-gimnázium lányvonalon is képviseltette magát a döntőben, és a nyolc közé jutással szép sikert ért el. A fiúk mezőnyében ott volt még a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapata, amely nem jutott tovább a csoportból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!