Sport

2018.06.02. 09:28

Biciklifa áll már a tófürdő bejáratánál is

Nyíregyháza - – A biciklifa maradandó, igényes és hasznos a helyi közösségnek. Igazi szimbóluma a Michelin törekvéseinek, egyszerre hasznos és különleges installáció.

Nyíregyháza - – A biciklifa maradandó, igényes és hasznos a helyi közösségnek. Igazi szimbóluma a Michelin törekvéseinek, egyszerre hasznos és különleges installáció.

A Sóstói út és a tófürdő szép és népszerű bringás helyszín, ahol nagy szükség is van rá – mondta dr. Nemes Attila, a Michelin nyíregyházi személyabroncs gyár igazgatója pénteken abból az alkalomból, hogy újabb, 16 kerékpár tárolására alkalmas bringafát adtak át a városban. Népszerű a Szabadság téren álló első fa, melyet a cég tavaly ajándékozott a városnak.

A bringafa jól illeszkedik Nyíregyháza kerékpárút-fejlesztésének koncepciójába, s mint dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere elmondta: az önkormányzat is nagyon sok kerékpár tárolót rakott ki, de többre van szükség. – Folytatjuk a kerékpárutak építését és felújítást. A Sóstóra vezető Korányi út régebbi szakaszának felújítását hamarosan befejezik, és Nyírpazonyig is megújul a kerékpárút – mondta.

A 8. Michelin Bringafesztivált június 2-án rendezik meg a Kossuth téren. A rendezvény célja, hogy az egymásra figyelést és a tudatos közlekedést hangsúlyozzák.

- KM -


A fesztivál

A bringafesztivál ma is sok izgalmas programmal várja a résztvevőket. A téren felállított óriás dóm sátor maga is látványosság, a benne található digitális eszközök és szimulátorok pedig egyszerre szórakoztatnak, és fejlesztik a közlekedésben is fontos reflexeket. A kerékpáros futamokra, a gyerekeknek szóló Kids Bike Arénára, és az elmaradhatatlan 10 kilométeres, közös bringázásra, azaz a Vidám kerekezésre a helyszínen is lehet regisztrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!