Sport

2018.06.12. 16:34

Csábító tókör a mozgás öröméért

Nyíregyháza - A Magyar Úszás Napja alkalmából amatőr és igazolt sportolók részvételére is számítanak.

Nyíregyháza - A Magyar Úszás Napja alkalmából amatőr és igazolt sportolók részvételére is számítanak.

Ússz egy tókört az egészségedért! elnevezéssel 750 méteres táv teljesítésére buzdítanak a szervezők, akik kedden a városházán sajtótájékoztató keretében népszerűsítették a sportágat.

Kósa Árpád kabinetvezető kiemelte, hogy a nyíregyházi úszósport az elmúlt években kiemelkedő eredményeket produkált, és jó kezekben vannak a helyi sportolók. Fontolgatja, hogy ő is részt vesz a június 10-án, szombaton 10-16-ig tartó rendezvényen.

Dr. Podlovits Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy délelőtt az amatőrök, délután pedig a versenyzők egyaránt négy futamban mérettethetik meg magukat.

Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója felidézte, hogy kállósemjéniként viszonylag későn ismerkedett meg az úszással, de örök emlék marad Gyula Sándor tanár úr határozott fellépése miatt. A korábbi válogatott kosaras nyomatékosította: fontos, hogy minél többet mozogjunk, és ez az úszónap erre tökéletes alkalom.

Urbán Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője igazoltan lesz távol a szombati programtól, ugyanis tehetséges tanítványai aktív résztvevői lesznek a balatonfüredi Világkupa-futam előtti versenynek.

Hajnal Mária úszóedző jó példaként említette az UVSE-vel kötött megállapodást, amit nemrég Benedek Tibor korábbi vízilabda szövetségi kapitány nyíregyházi látogatása is megerősített.

Szombaton 9 órától lehet regisztrálni a tófürdő bejáratánál, a tókör-úszást csakis villámlás hiúsíthatja meg. Eshet, fújhat: ragyogó programnak ígérkezik.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!