Sport

2018.06.15. 19:18

Nyíltvízi úszó vk - Világbajnoki erősségű mezőny Balatonfüreden

Balatonfüred - Világbajnoki erősségű lesz a mezőny a nyíltvízi úszó világkupa-sorozat szombati, balatonfüredi állomásán.

Balatonfüred - Világbajnoki erősségű lesz a mezőny a nyíltvízi úszó világkupa-sorozat szombati, balatonfüredi állomásán.

"Balatonfüred neve és a minőségi nyíltvízi úszás összeforrt az elmúlt öt évben, hiszen minden esztendőben vendégül láttunk egy kiemelkedő eseményt. A tavalyi év volt a csúcs, a világbajnokság óriási siker volt, és a város is rendkívül sokat profitált a rendezésből" - fogalmazott a verseny előtti sajtótájékoztatón Bóka István polgármester.

A városvezető hozzátette, bár szakértők szerint sosem volt még ilyen erős a mezőny a füredi világkupa-viadalok történetében, a szívük mégiscsak azért dobog, hogy lássanak végre egy magyart is a dobogón, leginkább a felső fokán.

Mint elhangzott, öt kontinens 27 országának úszói indulnak szombaton, a férfiaknál 77-en neveztek, többen, mint a tavalyi világbajnokság 10 kilométeres számára.

A siófoki obszervatóriumtól kapott előrejelzés alapján tökéletes vízhőmérséklet várja a vk-sorozat negyedik viadalának résztvevőit.

A magyar versenyzők közül Rasovszky Kristóf és Olasz Anna megbetegedett a portugáliai világkupaverseny után, ráadásul a helyi légitársaság hibájából szombat este helyett csak hétfőn reggel tudott hazatérni a magyar csapat. A nehézségek ellenére mindketten ott lesznek a mezőnyben szombaton.

A verseny megtekintése ingyenes, a férfiak 9.30-kor, a nők 10 perccel később rajtolnak. A vk-viadal egyben országos bajnokság is lesz mindkét nem esetében: a magyar indulók közül az első három-három helyezett kvalifikálja magát az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságra.

Az egész napos rendezvény keretében 13 órától a Magyar Úszás Napja alkalmából tömegúszó-viadalra kerül sor, 16 órától pedig a magyar utánpótlás-bajnokság zárja a programot Balatonfüreden.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!