Sport

2018.06.07. 09:12

Nyíregyháza Tigers - A terv teljesítve, de most jön a neheze

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Tigers már biztosan elődöntős, szombaton a Miskolc Steelers vendége lesz.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Tigers már biztosan elődöntős, szombaton a Miskolc Steelers vendége lesz.

A legfontosabbat már kipipálta a Tigers. A hazai amerikai foci elitjét jelentő HFL-ben a legjobb négy közé jutott a nyíregyházi együttes. Ezt vasárnap biztosította be, amikor hullámzó teljesítménnyel, de biztosan győzte le a Dunaújvárosi Gorillákat.

Az első és második negyedben időnként parádéztak a mieink, a nagyszünet után viszont a kiegyenlítettebb játékban már szépíteni tudtak a dunaújvárosiak, akik egyébként nem adták olcsón a bőrüket.

– Az első félidőben nem teljesítettünk rosszul – kezdte a mérkőzés értékelését Thomas Smythe, a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője. – A védelmünk nagyon keményen megfogta az ellenfelet és labdákat is szerzett. A támadósor sem volt rossz, de olykor-olykor előjöttek a hibák. A második játékrészben a Gorillaz egy fizikális futballt vetett be, amit helyenként nehezen tudtunk megállítani, ráadásul a védelmük is keményebben játszott. Jól bírták az iramot annak ellenére, hogy huszonöt játékossal jöttek ide. A következő meccsünkig viszont javulnunk kell, mert a Steelers ellen már a jobb helyezés elérése lesz a cél.

Idegenbeli meccsek

Az alapszakaszból még egy kör van hátra, de a Tigersnek két meccse van még. Szombaton Felsőzsolcán vizitálnak majd Brian Gesselék, az első fordulóban elmaradt meccset pótolják be. A zárást majd a következő hétvégi, Cowbells elleni szintén idegenbeli fellépés jelenti.

Az elődöntő már biztos, ám jó lenne hazai pályán játszani, ehhez viszont szükség van a jó játékra és a pontokra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!