Sport

2018.07.19. 15:34

360 fokos videó: Nyaralni visz a… sárkányhajó?!

Sóstó - Legalábbis egy emlékezetes hétvégét mindenképpen szerzett az érdeklődőknek a nem mindennapi vízi jármű.

Sóstó - Legalábbis egy emlékezetes hétvégét mindenképpen szerzett az érdeklődőknek a nem mindennapi vízi jármű.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Sóstói Sárkányhajó Versenyt és Barkács-Bogrács Amatőr Főzőversenyt múlt szombaton. A sóstói tavon színes, díszes hajókkal sorakoztak fel az evezősök, akiknek a partról szurkolhattak a nézők.

– A sárkányhajózás egy hihetetlen jó közösségkovácsoló, baráti társaság-építő, egészséges sportág – mondta el Podlovics Lajos, a versenyt szervező Sóstógyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

– Ez egyre nagyobb őrület hazánkban: van olyan hétvége, amikor már sehol nem lehet sárkányhajót bérelni, mert egy-egy rendezvény leköti az összes kapacitást, ami fellelhető az országban.

Hármas csoportok, pontok

A futamok hármas csoportokban indultak, a helyezettek pedig pontokat kaptak, így alakult ki a végeredmény. Minden sárkányhajóban tíz evezős ült, a dobos feladata pedig csapattársainak biztatása volt. A vízen zajló mérkőzésekkel párhuzamosan a főzőverseny is kezdetét vette a Krúdy sétányon.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már nem is kell hívni a versenyzőket, jönnek maguktól – tette hozzá Podlovics Lajos. – Nem kötjük meg a versenyzők kezét, nem csak bográcsban készült ételekkel nevezhetnek: a tavalyi győztesünk például egy hamburger volt.

A versenyek mellett délután színpadi produkciók is szórakoztatták a közönséget: koncertekkel, tánc- és BMX-bemutatókkal készültek a szervezők.

- Nánási Anita -

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3923208"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!