Sport

2018.07.13. 10:13

Cselgáncs csapat Eb - Kilencfős magyar válogatott Jekatyerinburgban

Budapest - Kilenc cselgáncsozót nevezett a magyar szövetség (MJSZ) a szerdán Jekatyerinburgban először sorra kerülő vegyescsapat Európa-bajnokságra.

Budapest - Kilenc cselgáncsozót nevezett a magyar szövetség (MJSZ) a szerdán Jekatyerinburgban először sorra kerülő vegyescsapat Európa-bajnokságra.

Nagy András sportigazgató az MTI-nek elmondta, négy férfi és öt női versenyző kapott helyet az együttesben. Az MJSZ nem fogalmazott meg elvárásokat a fiatal gárdával szemben, a cél a tisztes helytállás a 21 válogatottat felvonultató mezőnyben.

A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.

Áprilisban rendhagyó egyéni Európa-bajnokságot rendeztek Tel-Avivban, az ugyanis csupán három napig tartott, mivel a csapatversenyt már külön, az uráli városban rendezik meg. Az új torna sorsolására kedden kerül sor. A korábbi férfi, illetve női csapat Eb kikerült a nemzetközi szövetség naptárából.

A magyar válogatott névsora:

73 kg: Végvári Martin (Mogyi Bajai JC), Mátics András (OLC T-Trans Gemenc JK)

90: Vér Gábor (BHSE)

+90: Waczulik Richárd (UTE)

57: Siroki Ibolya (Budaörs), Kovács Kitti (BHSE)

70: Lőrincz Renáta (UTE)

+70: Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC), Nagy Kitti (Szatymazi SE)

-MTI-

Ezek is érdekelhetik