Sport

2018.07.31. 16:47

Indul a kispályás szezon: új néven, több csapattal

Nyíregyháza - Nagy eredménynek tartják, hogy hetedik éve nem változott a nevezési díj, erre nem volt példa korábban.

Nyíregyháza - Nagy eredménynek tartják, hogy hetedik éve nem változott a nevezési díj, erre nem volt példa korábban.

Új névadó szponzorral, ráadásul rögtön kettővel gazdagodott a városi kispályás labdarúgó-bajnokság – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a Nyíregyházi Sportcentrum. A Decathlontól a nyíregyházi áruház igazgatója, Mucsi Gergely, a Konyha Möbel Kft. részéről Kormány Zoltán ügyvezető igazgató beszélt az együttműködés miértjéről.

Rajt százhuszonöt csapattal

– A legnagyobb tömeget megmozgató civil szerveződésről beszélünk, nemcsak a sportot értve, hanem összességében is – mondta el Kósa Árpád, Nyíregyháza önkormányzatának kabinetvezetője. – A városban több mint háromezren választják ezt a mozgásformát, ennek bármilyen módon a részese lenni siker és egyben kihívás is.

Kósa Árpád megköszönte a korábbi névadó, az Intersport eddigi munkáját, és kifejezte reményét, hogy az új partnerek segítségével továbbra is sikeres bajnokságokat szervez a Sportcentrum.

– Teljesítettük Kovács Ferenc polgármester úr elvárását, miszerint minden évben ötcsapatos létszámnövekedést kell elérnünk – szólalt fel Dajka László, a Sportcentrum sportszervezője. – A tavalyi mezőnyből öt csapat nem nevezett ugyan, de tíz új együttest köszönthetünk, így százhuszonöt csapattal indulunk.

– Augusztus 13-án kezdődik az új idény, amelyet a tavaly elhunyt, a bajnokságot tíz évig szervező Vígh István emlékére szervezett huszonnégy csapatos torna vezet fel – folytatta Dajka László.

– Az immáron Decathlon–Konyha Möbel–Nyíregyházi Sportcentrum néven induló bajnokság október végi befejezte után elindul a teremlabdarúgó-szezon. A strandfocit is idevéve nagyjából másfél hónapos időszak az, amikor nem tudunk bajnoki mérkőzést biztosítani a csapatoknak, ám tornákkal igyekszünk akkor is kiszolgálni a sportolókat.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!