Sport

2018.07.30. 11:22

Kisvárda Master Good - Nem úszták meg négy alatt

Kisvárda - Most a második félidőre zuhant össze a Kisvárda, a Honvéd ellen is pont és gól nélkül maradtak.

Kisvárda - Most a második félidőre zuhant össze a Kisvárda, a Honvéd ellen is pont és gól nélkül maradtak.

Az első forduló eredménye, kényszer és sérülés miatt is változtatott a Mol Vidi elleni összeállításon Kondás Elemér. Melyik az az edző, aki 4–0-s vereség után ne nyúlna bele a csapatba? – megtette ezt a vasárnap Kispesten fellépő Kisvárdát irányító szakember is. A Felcsúton kiállított Vári Barnabásra eleve nem számíthatott a szakvezető, Anton Sinder pedig a szombati edzésen sérült meg. Az Európa-ligában érintett Honvédban Pölöskei Zsolt nem sokkal a kezdő sípszó előtt dőlt ki a sorból, a kezdő tizenegybe jelölt középpályás a bemelegítés közben „esett ki”, a helyére Nagy Gergőt jelölte a csapatba Supka Attila.

Ezúttal nem tudott hárítani

A kritikus első negyedórát ugyan megúszta a Kisvárda tizenegyes, kiállítás és kapott gól nélkül. De nem sokáig, mert fél óra sem kellett hozzá, hogy büntetőt rúghasson a Honvéd, és szemben a Vidi ellenivel (meg a nyíregyházi edzőmeccsen történtekkel), Felipe kapus ezúttal nem tudott hárítani, Danilo góljával vezetéshez jutott a Honvéd. A büntetőt szöglet utáni lerántásért kapta a Honvéd, holott a kapus elütötte a labdát, de Farkas Ádám játékvezető éppen a beívelés előtt figyelmeztette a tizenhatoson belül tülekedőket, hogy tartózkodjanak egymás „zaklatásától”.

A baj nem járt egyedül, hiszen a gól után Izing Martin bokáját kétszer is ápolni kellett, a másodikat követően már nem tért vissza a pályára, így már szünet előtt cserére kényszerült Kondás Elemér. Felcsúton is, csakhogy akkor a csapata játéka és az eredmény vitte rá a változtatásra. A gólig csak a Honvéd veszélyeztetett, leginkább távolról, hátránya tudatában a Kisvárda is előrébb merészkedett, de nem tudott számottevő gólhelyzetet kialakítani. A második félidőben sem, bár éppen Gosztonyi András előtt adódott a vendégek legnagyobb gólszerzési lehetősége, ami után nem sokkal a kisvárdaiak megkapták a második találatot. Ráadásul ritka balszerencsés körülmények között, hiszen Tonci Kukoc beadása senkinek sem lett volna jó, de Jánvári Gábor olyan balszerencsésen nyúlt a labdához, hogy az a gólvonal mögé csorgott. A kevesebb mint húsz perce pályán lévő védőnek ez volt az utolsó megmozdulása ezen a mérkőzésen, hiszen Kondás Elemér nyomban lecserélte a csereként pályára küldött labdarúgót. Mint utóbb kiderült, már az öngól előtt jelezte: rosszul lépett és cserét kért. A Honvédban csereként Cipf Dominik állt be, a 18 éves játékosnak az édesapja, Cipf Zoltán a Honvédban és a Kisvárdában is játszott. A harmadik gólt azonban nem ő, hanem egy másik szabolcsi kötődésű játékos, Gazdag Dániel szerezte – végleg padlóra küldve a Kisvárdát.

És miként az első fordulóban, a hosszabbításban megint gólt kapott a Várda, így most sem úszta meg négy gól alatt.

- Bodnár Tibor -


Budapest Honvéd–Kisvárda Master Good FC 4–0 (1–0)

Budapest, Bozsik József Stadion, 1774 néző, v.: Farkas Ádám

Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Baráth – Heffler, Vadócz, Gazdag, Nagy G. (Banó-Szabó, 59.), Kukoc – Holender (Lukács D., 66.)., Danilo (Cipf, 76.). Vezetőedző: Supka Attila

Kisvárda Master Good: Felipe – Izing (Hej, 31.), Beriosz, Parcvanija, Protics – Melnik, Lucas, Karaszjuk, Misic (Jánvári, 54., Anderson, 74.) – Gosztonyi – Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Danilo (11-esből, 1–0) a 24., Jánvári (öngól, 2–0) a 73., Gazdag (3–0) a 85., Lukács D. (4–0) a 91. percben

Percek, események

24. perc: Gazdag baloldali szöglete után Felipe kiöklözte a labdát, de közben mögötte Lucas a földre birkózta Kambert, a játékvezető pedig büntetőt ítélt és sárga lapot adott Lucasnak. A büntetőből Danilo a balra vetődő Felipe mellett a kapu jobb sarkába lőtte a labdát, 1–0.

73. perc: Kukoc baloldali beadása után Jánvári olyan balszerencsésen ért a labdához, hogy az róla a jobb alsó sarokba gurult. Öngól, 2–0.

85. perc: Kukoc baloldali beadása után középen Vadócz átlépte a labdát, Gazdag pedig 7 méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 3–0.

91. perc: Lukács Dániel lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba, 4–0.

Mesterszemmel

Supka Attila: Nem a megbe­széltek szerint, tompán kezdtük ezt a meccset, de ezek ellenére is sikerült megszereznünk a vezetést. A második félidő elején több gólt is szerezhettünk volna, korábban eldőlhetett volna a mérkőzés, ám végül csak a hajrában sikerült bebiztosítanunk a győzelmünket. 4

Kondás Elemér: A meccs elején stabilak voltunk, egy 11-es kellett ahhoz, hogy a hazaiak vezetést tudjanak szerezni. A kapott gól után megpróbáltunk változtatni, de olyat, mint a második találat, csak mi tudunk kapni. A találkozó végén pedig mindent elkövettünk azért, hogy további gólokat kapjunk.


[related-post post_id="3935548"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!