Sport

2018.07.22. 08:26

Labdarúgó NB I - Magabiztos győzelemmel kezdett a bajnok Vidi FC

Felcsút - Magabiztos, négygólos győzelmet aratott a bajnok MOL Vidi FC a 12. perctől emberhátrányban játszó újonc Kisvárda ellen Felcsúton a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapján.

Felcsút - Magabiztos, négygólos győzelmet aratott a bajnok MOL Vidi FC a 12. perctől emberhátrányban játszó újonc Kisvárda ellen Felcsúton a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MOL Vidi FC - Kisvárda Master Good FC 4-0 (3-0)

Felcsút, 1744 néző, v.: Bognár T.

gólszerzők: Lazovic (16.), M. Scepovic (36.), Juhász R. (44.), S. Scepovic (92.)

sárga lap: Gosztonyi (43. - cserejátékosként)

piros lap: Vári B. (12.)

MOL Vidi FC:

Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Tamás K. - Pátkai, A. Hadzic (Nikolov, 70.), Varga J., Kovács I. - Lazovic (Sós, 58.), M. Scepovic (S. Scepovic, a szünetben)

Kisvárda:

Felipe - Lukjancsuk (Beriosz, 39.), Parcvanija, Izing, Jánvári, Vári B. - Karaszjuk, Lucas, Misic (Gosztonyi, 77.) - Ilic (Hej, a szünetben), Sinder

A bajnok Vidi FC ragadta magához a kezdeményezést az NB I-ben abszolút újonc Kisvárda ellen, amelynek kezdőcsapatában mindössze három magyar játékos volt. A 12. percben a ziccerbe kerülő Lazovic a büntetőterületen belül a földre került Vári Barnabás szorításában, ezért a játékvezető utóbbit kiállította. A tizenegyest Marko Scepovic végezte el, de lövését Felipe kivédte.

Két perc múlva javíthatott volna a szerb csatár, ám ziccerben a kapu mellé pörgetett. Nem kellett sokat várni a fehérvári vezetésre, mert Loic Nego pontos beadását Danko Lazovic juttatta a kapuba. A gól- és emberhátrányban játszó kisvárdaiak percekre beszorultak kapujuk elé, de amikor kijöttek a szorításból, néhány veszélyes lövésük is volt. A Vidi FC a 36. percben növelte előnyét: Nego újabb jó beadását ezúttal Marko Scepovic váltotta gólra. A fehérváriak háromgólos előnnyel vonultak szünetre, miután egy szabadrúgást követően Juhász Roland is gólt szerzett.

A második félidőben a hazaiak - talán a szerdai, Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre is gondolva - visszavettek a tempóból, ennek ellenére jóval többet birtokolták a labdát. A Kisvárda szórványos ellenakciói nem sok veszélyt jelentettek a fehérvári kapura. A végeredményt a hosszabbításban Stefan Scepovic állította be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!