Sport

2018.07.02. 13:52

Szandráék vasárnapi sikere

Nyíregyháza - Ismét nagy sikere volt a sóstói és belvárosi strandröpinek, a profiknak és a Hübner amatőr tornájának.

Nyíregyháza - Ismét nagy sikere volt a sóstói és belvárosi strandröpinek, a profiknak és a Hübner amatőr tornájának.

Ütötték a labdát szikrázó napsütésben, didergős szélben, zárásként esőben, de jókedvűen és a homokban. Csütörtöktől vasárnapig Nyíregyháza volt a honi strandröplabda fellegvára, két helyszínen és két fronton mérkőztek. A Kossuth téri pályán a Hübner amatőrök részére kiírt tornát, a sóstói strandon az országos bajnokság második körét rendezték.

A névadó csapata nyert

A nyíregyházi belvárosban korzózók közül sokan megálltak rövidebb, vagy hosszabb ideig és néztek bele a jó hangulatú torna aktuális meccsébe. Csütörtökön a hagyományoknak megfelelően a Hübner és a nyíregyházi önkormányzat csapatai nyitották a fesztivált, mégpedig a névadó győzelmével. Utána nyíregyházi intézmények csapatai veselkedtek egymásnak, végül a rendőrök nyertek a kórház és a THG előtt. Pénteken délelőtt elkezdődött a pénzdíjas amatőr torna, este a nyíregyházi sportkluboké volt a terep, végül a Sólymok jégkorongozói nyertek az ülőröpisek és a Szpari szakmai stábja előtt, rajtuk kívül még a Cápák kosárlabdázói és a Marso Tenisz Centrum játékosai is próbálkoztak az általuk megszokottnál kisebb, illetve nagyobb labda röptetésével.

Az amatőr strandröpiseknél a nevezett harminckét együttes 110 mérkőzést játszott, a csoportmeccsek után volt még vigaszág is. A java szombat estére maradt, a bronzmeccsen a Mindegy nyert 2:0-ra a Fagyott kutyalábak ellen.

Késő esti díjátadó

Jöhetett a finálé, amelyben végül a Griffendél és a 4ever nézett farkasszemet. Itt is 2:0 volt a végeredmény, mégpedig a Griffendél javára. Este tíz óra is elmúlt, amikor a dobogósoknak Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója átadta a serlegeket és a pénzdíjakat (100, 60, 40 ezer forint). Vasárnap délelőtt rendezték a megyei multik versengését, a hét csapat közül a Contitech nyert a Coloplast és a Michelin előtt.

És térjünk át a profikra, az országos strandröplabda bajnokság második fordulójának résztvevőire. Ők pénteken a sóstói strandon kezdték a három nap küzdelmeit. A férfiak és nők mellett az U18-asok is játszottak. A felnőtteknél a férfi és női elődöntőket rendezték meg, majd a legjobbak a Kossuth téren folytatták.

A női döntő sima volt

Vasárnap délután előbb a bronzmeccseket játszották le, majd jöttek a finálék. Előbb a női, amelyet végül az első körben is győztes gödöllői Luter Eszter, és a strandröpiben a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben indult Szombathelyi Szandra biztosan nyert.

Az eső is eleredt

A férfiaknál sokkal izgalmasabb volt a finálé, amelynek második szettjében esni kezdett az eső. A döntő játékrészben 7:7-ig fej-fej mellett haladt a két páros, ekkor azonban sorozatban három pontot szereztek a fiatalok, azaz Hajós Artúr és Stréli Bence, és ez az előny elég volt a győzelmükhöz. A páros az első felnőtt döntőjét nyerte (a nyitó forduló alatt a badeni ifi olimpia selejtezőjén vettek részt).

ML


Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!