Sport

2018.07.25. 10:51

Vívó-vb - Elődöntős vereség után bronzéremért mérkőzhet a férfi kardcsapat

Budapest/Vuhszi - Az elődöntőben három találattal kikapott az olaszoktól, így a bronzéremért mérkőzhet a magyar férfi kardválogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Budapest/Vuhszi - Az elődöntőben három találattal kikapott az olaszoktól, így a bronzéremért mérkőzhet a magyar férfi kardválogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat, amely júniusban - ebben a számban 27 év szünet után - aranyérmet nyert az Európa-bajnokságon, éppen az olaszok ellen vívta ki a győzelmet Újvidéken.

Ezúttal az első három asszó után Szilágyi 5-2-es rajtjának köszönhetően a magyaroknál volt az előny, még úgy is, hogy a második párban olasz siker, a harmadikban pedig döntetlen született. 15-14-ről azonban az olaszok elléptek és a továbbiakban már ők irányítottak, menet közben nyolc tusra is nőtt a különbség. A hetedik asszó 22-30-ról indult, s bár az utolsó három párharcot a magyarok nyerték szűken, ez nem volt elég a fordításhoz.

Szilágyi és Szatmári ugyanannyi találatot adott, amennyit kapott, míg Gémesi mínusz eggyel, Decsi mínusz kettővel zárt - a vb honlapja szerint.

Eredmény (a vb honlapjáról):

férfi kard csapatverseny:

elődöntő:

Olaszország-Magyarország 45-42

Koreai Köztársaság-Georgia 45-34

korábban:

negyeddöntő:

Magyarország-Németország 45-43

Olaszország-Oroszország 45-31

Koreai Köztársaság-Franciaország 45-38

Georgia-Irán 45-37

keddi eredmény, a 16 között:

Magyarország-Japán 45-34

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!