Sport

2018.07.27. 09:24

Vívó-vb - Hetedik a női kardcsapat

Budapest/Vuhszi - Utolsó összecsapásán fölényesen győzött, ezzel a hetedik helyen végzett a magyar női kardválogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Budapest/Vuhszi - Utolsó összecsapásán fölényesen győzött, ezzel a hetedik helyen végzett a magyar női kardválogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Ezúttal Pusztai Liza, Katona Renáta és László Luca vívott, Márton Anna nem lépett pástra a helyosztón.

A magyarok a kilencből hét párharcot megnyertek, csak a másodikat és a negyediket vesztették el, így az ötödik asszótól folyamatosan nőtt a különbség. Ezen a mérkőzésen László és Pusztai szerepelt nagyon eredményesen, előbbi plusz tizenegyes, utóbbi plusz tízes találati mutatóval zárt, a korábban remeklő Katona pedig mínusz hárommal fejezte be három asszóját.

A női kardozók versenye csütörtökön kezdődött, amikor a magyarok a japánok magabiztos legyőzésével negyeddöntőbe jutottak. A pénteki folytatásnál előbb egy tussal kikaptak a világranglistán éllovas olaszoktól, majd a kínaiak elleni helyosztót megelőzően néggyel az amerikaiaktól.

Az aranyérmet a franciák harcolták ki.

Eredmények (a vb honlapjáról):

női kard csapatverseny:

a 7. helyért:

Magyarország-Kína 45-27

korábban:

negyeddöntő:

Olaszország-Magyarország 45-44

Oroszország-Egyesült Államok 45-42

Koreai Köztársaság-Ukrajna 45-37

Franciaország-Kína 45-42

az 5-8. helyért:

Egyesült Államok-Magyarország 45-41

további eredmények:

elődöntő:

Oroszország-Olaszország 45-44

Franciaország-Koreai Köztársaság 45-42

a 3. helyért:

Koreai Köztársaság-Olaszország 45-40

döntő:

Franciaország-Oroszország 45-35

csütörtöki eredmény:

a 16 között:

Magyarország-Japán 45-33

A végeredmény: 1. Franciaország (Cecilia Berder, Manon Brunet, Charlotte Lembach, Caroline Queroli), 2. Oroszország (Jana Jegorjan, Szofija Pozdnyakova, Szofija Velikaja, Szvetlana Seveljova), 3. Korei Köztársaság (Csoj Szu Jon, Hvan Szeo Na, Kim Dzsi Jon, Jun Dzsi Szu), ... 7. Magyarország (Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!