Sport

2018.08.11. 12:20

A mérkőzés utáni csalódottság ellenére Torontó pozitív emlék Fucsovicsnak

Nyíregyháza - Fucsovics Márton erőt merít a Wawrinka elleni vereségből, és már elrepült Cincinattiba, a következő versenyre.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton erőt merít a Wawrinka elleni vereségből, és már elrepült Cincinattiba, a következő versenyre.

Nem egykönnyen emészthető vereséggel búcsúzott a torontói Rogers Cupa küzdelmeitől Fucsovics Márton. A világranglista 51. helyén jegyzett nyíregyházi teniszező az első szettet magabiztosan, 6:1-re nyerte a svájci Stan Wawrinka (195.) ellen.

A következő két játszma öldöklő csatát hozott, mindkettőben rövidítésben nyert a svájci, a döntő szettben Marcinak négy meccslabdája is volt.

– Köszönöm a szurkolást, a biztató, bátorító üzeneteket! – kezdte visszapillantását a drámai meccsre közösségi oldalán Marci. – A szerda esti meccs után nagyon csalódott voltam. Éjjel egy után kerültem ágyba. Fizikálisan kidőltem, de az agyam kattogott. Újrajátszottam a meccslabdákat, és azon gondolkodtam, mit kellett volna másképp csinálnom.

Azok a szervált meccslabdák…

– Mind a négy kimaradt meccslabda fájt, de talán az a kettő, amelyeknél szerváltam, még inkább… Az elsőnél behoztam az első szervát, amit röviden lenyesett, én pedig szélesre ütöttem. A másodiknál egy hosszú labdamenetet játszottunk előtte, úgy lett nekem 10:9. Görcsölt a lábam, és csak arra figyeltem, hogy valahogy behozzam az első adogatást, a második sikerült csak, és övé lett a pont.

A legjobbakhoz tartozik!

– Telt ház volt, befejeződött Nadal és Zverev mérkőzése is, mindenki a miénket nézte. Nagyon jó meccset játszottunk. Az első szettben nagyon stabilan teniszeztem, talán akkor ment a legjobban. Ő az elején többet hibázott, de a második játszmától egyre jobban játszott; jó taktikával, jó döntéseket hozott. De végig együtt voltam vele, ami nagyon biztató visszajelzés, hogy felveszem velük a versenyt, ide tartozom.

– Toronto mindenképp pozitív emlékként marad meg bennem. Főtáblás voltam egy 1000-es versenyen, nyertem egy kört és óriási meccsen búcsúztam. Még inkább megerősített abban, hogy arra kell koncentrálnom, az ilyen 1000-es versenyeken főtáblás lehessek, és itt nyerjek meccseket, olyanokat is, mint a Wawrinka elleni volt.

Főtáblás is lehet

Marci azóta már párjával továbbrepült a következő ATP 1000-es versenyre, Cincinattiba.

Eredetileg selejtezőt kellene játszani, de visszalépések esetén már egyből a főtáblán kezdhet.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!