Sport

2018.08.22. 10:16

Ezüstöt érő encsencsi virtus a Balaton partján

Encsencs - A testet és lelket egyaránt próbára tevő rendezvény remekül összekovácsolta az encsencsieket.

Encsencs - A testet és lelket egyaránt próbára tevő rendezvény remekül összekovácsolta az encsencsieket.

Kiváló házigazdának bizonyult az elmúlt években Balatonszárszó, így a somogyi település egymás után harmadszor adott otthont a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjének. A jubileumi, 25. rendezvényen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét ismét az encsencsiek képviselték.

– Közvetlenül a tó partján jelölték ki a verseny helyszínét, ahol olyan erőt, gyorsaságot és ügyességet igénylő versenyszámok vártak a virtuskodó csapatokra, mint a rönkforgatás, a petrencerúdtartás, a gránát- és késdobás, a különböző súlyok emelése, cipelése, a lövészet, a csúszókorongdobás, a traktorhúzás és az összetett váltóverseny – újságolta Nagy László, Encsencs jegyzője. – Nálunk komoly tradíciója van a vetélkedőnek, hiszen tizenötödik alkalommal vettünk részt rajta. Szép emlékekkel távozott a delegációnk, mivel a települések kategóriában az igen előkelő második helyen végeztünk, mindössze egyetlen ponttal maradtunk le a dobogó legfelső fokáról. De persze, az ezüst is szépen csillog!

Az encsencsiek kiemelkedő egyéni és csapatteljesítménye láttán a szépszámú közönség nyugtázhatta, hogy él még a magyar virtus a közel 2 ezer lelkes szabolcs-szatmár-beregi községben is.

A rendezvényt azzal a céllal keltették életre mintegy negyedévszázada, hogy a vidék – közöttük a határon túliak is – amatőr sportolói összemérjék erejüket, gyorsaságukat, ügyességüket, és hogy megszerettessék a mozgás, a csapatban gondolkodás, a siker örömét a különböző korosztályokkal. Kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a fiatalokat a katonai és rendvédelmi pálya felé tudják irányítani, illetve hogy a sport eszközeivel tudják erősíteni a magyarság összetartozását, a honvédelem szükségességét.

A kánikulában megnézték József Attila emlékmúzeumát, és csobbantak a Balaton habjaiban is. A testet és lelket egyaránt próbára tevő rendezvény ezúttal is remekül összekovácsolta az encsencsieket.

LTL


A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége, az MTTOSZ civil szervezeti keretek között tevékenykedik. Feladataik, céljaik között szerepel az egészséges életmód és a szabadidősport népszerűsítése azáltal, hogy technikai és tömegsport jellegű hazai sportversenyeket szerveznek. A szövetség elnöke, dr. Borbély Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!