Sport

2018.08.23. 15:50

Kamionosok nyargalnak az információs sztrádán

Zsámbék - Október 6-án derül ki a zsámbéki drivingcamp Hungary területén, ki Magyarország legjobb kamionsofőre.

Zsámbék - Október 6-án derül ki a zsámbéki drivingcamp Hungary területén, ki Magyarország legjobb kamionsofőre.

Lassan lehet bemosakodni, az utolsó simításokat elvégezni, majd virtuálisan rálépni a gázpedálra. Ugyanis karnyújtásnyira vagyunk a hatodik alkalommal kiírt „5 tengelyen – biztos kézzel” elnevezésű vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny rajtjától. Lezárult a nevezési határidő, augusztus 26-án, vasárnap 16 órakor kezdődik az online selejtező.

A hiányszakma szépségei

A NiT Hungary és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy hagyományteremtő céllal versenyt hirdet a kamionsofőröknek. A szervezők a hazai fuvarozó vállalkozások versenyképességét is erősíteni akarják azzal, hogy népszerűsítik a manapság hiányszakmának számító gépjárművezetői hivatást, megmutatva annak minden szépségét és kihívásait.

– Bárki díjtalanul nevezhetett a hagyományos versenyre, aki rendelkezik C+E kategóriás jogosítvánnyal, érvényes GKI-kártyával, magyar állampolgár, valamint munkáltatója is magyar, emellett megbízható, felelős kamionsofőrnek vallja magát, szeretne maga is példaképként szolgálni a szakmabe­lieknek, és hivatásának jó hírét emelni, nem ijed meg a csúszós utaktól, ura a kamionjának, szívesen mérné össze tudását a szakma leg­jobbjainak élmezőnyében, Európa legmodernebb vezetéstechnikai központjában, a zsámbéki drivingcamp Hungary területén – közölte Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete–NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

Startol a versengés

A vasárnapi online selejtezőnek az a tétje, hogy a nevezett sofőrök köre negyvenre szűkül: ők mérhetik össze rátermettségüket a Schmitz Cargobull telephelyén az elődöntőn, amit két szeptemberi hétvégén bonyolítanak le, a döntő október 6-án esedékes.

Az online próbatétel során tesztsort kell kitölteniük akár kényelmesen otthonról, vagy egy parkolóból, a mobilról. Az alapfeltétel, hogy a résztvevő az adott időpontban folyamatos, megbízható internet-kapcsolattal rendelkezzen. Tehát először az információs szupersztrádán kell bizonyítania Magyarország leendő legjobb kamionsofőrének, hogy aztán leküzdje a többi előtte tornyosuló akadályt.

Időpontok, helyszínek

Online selejtező

augusztus 26., 16.00

Elődöntők

szeptember 15. és 16., illetve 22. és 23., Schmitz Cargobull, Bicske

Döntő

október 6., drivingcamp Hungary, Zsámbék

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!