Sport

2018.08.14. 08:46

Kisvárda Master Good - Ezt már nem veszik el tőle

Kisvárda - Kocsis Jánosnak két élvonalbeli meccs adatott eddig, de szeretne többet.

Kisvárda - Kocsis Jánosnak két élvonalbeli meccs adatott eddig, de szeretne többet.

Miként arról korábban már beszámoltunk, a Kisvárda Master Good szombati stadionavatóján két hazai kiállítás, egy a vendégek javára megítélt büntető után a Ferencváros nyert 2–0-ra. Az újonc szabolcsiak így továbbra is pont és szerzett gól nélküliek.

A találkozó mindezektől függetlenül örök emlék marad Kocsis János számára. A kisvárdai szakmai stáb tagjának két élvonalbeli meccs adatott meg, mint vezetőedzőnek: a Megyeri úton az Újpest ellen, itthon a Fradi ellen. A mandátuma lejárt ezen a poszton, hétfőtől Dajka László kezébe került a prímhegedű vonója.

– Amikor évekkel ezelőtt idekerültem, persze, nem gondoltam arra soha, hogy élvonalbeli edzőként itthon és két ilyen csapat ellen ülhetek a kispadra. Ennek természetesen nagyon örülök. A két találkozó nem volt sikeres, ám nagyon bízom benne, hogy számomra még lesz folytatás. Lehet, hogy később és máshol, de lesz még folytatás.

Így is felejthetetlen marad

– Azt nem lehet elvenni, hogy én voltam a vezetőedző a szombati első élvonalbeli hazai mérkőzésünkön az új és gyönyörű stadionunkban. Egy jó eredmény bizonyára még inkább szebbé és emlékezetesebbé tehette volna az egyébként számomra így is felejthetetlen találkozót.

A Fradi rangosabbá tette

– A stadion tervezői, megalkotói, a közönség a maximumot nyújtották, a csapat úgy készült, mint bármelyik együttes ellen, hiszen fontos lett volna az eredményes szereplés. Az egésznek a rangját és a külsőségeit emelte az a tény, hogy a legnépszerűbb hazai csapat, a Fradi volt az ellenfél.

– Szerettünk volna sikerélményhez jutni, erre meg is lett volna az esélyünk. Már visszanéztem a mérkőzést, ezek alapján mondom, hogy komoly esélyeink lehettek volna, hiszen a kiállításig a ferencvárosiaknak egyetlen komoly lehetőségük volt, azt is a mi ügytelenségünk idézte elő. Amennyiben a tervezettnek megfelelően sokáig döntetlen maradt volna az eredmény azonos létszám mellett, akkor a padról beszállhattak volna olyanok, akik az utolsó harminc percre lendíteni tudtak volna a csapaton. Gondolok itt például Misicsre vagy Ilics­re, akik érdemtelenül nem játszhattak, mert az eredmény miatt nem volt erre lehetőségük. Pedig döntetlen körüli eredménynél meg lett volna a sanszunk a pontszerzésre, vagy akár többre is.

Továbbra is a csapat az első

– Ami a folytatást illeti, az nagyon egyszerű. A két meccs előtt Kondás Elemér volt a vezetőedző, most Dajka Laci lesz. Most is minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy segítsem a munkáját, hogy a kisvárdai csapat eredményes lehessen. Ez a legfontosabb – így Kocsis János.

ML


[related-post post_id="3949759"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!