Sport

2018.08.28. 08:28

Kisvárda Master Good - Igen hamar meg kell tanulniuk gólt szerezni

Kisvárda - Dajka László látja az előrelépést de azt is, amiben még fejlődnie kell az újoncnak.

Kisvárda - Dajka László látja az előrelépést de azt is, amiben még fejlődnie kell az újoncnak.

Felemás érzésekkel távozhattak a várdai drukkerek szombaton este stadionjukból. Az élvonalbeli újonc Kisvárda Master Good végül döntetlennel zárt a DVTK ellen. Az egy pontnak persze lehetne örülni, ám úgy semmiképpen, hogy könnyen lehetett volna három egység is. Egyrészt azért, mert az immáron Dajka László pallérozta várdaiak bátor támadójátékkal rukkoltak elő, jó néhány helyzetet dolgoztak ki, de csak egyszer találtak a kapuba. A helyenkénti játék előrelépés, az, hogy az ellenfél vezetése után sikerült egyenlíteni, szintén az.

– Úgy gondolom, hogy a mérkőzés kezdetétől fogva próbáltuk ráerőltetni akaratunkat a diósgyőriekre – kezdte visszapillantását a szombat esti meccsre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. A találkozó nagy részében, főként az első fél­időben domináltunk, gólszerzési lehetőségeink voltak. Aztán majdhogynem a semmiből kaptuk a gólt.

Dominatív volt a játék

– Sokkal közelebb álltunk a győzelemhez, a második fél­időben is uraltuk a játékot. Teljesen megérdemelten egyenlítettünk, aztán maradt még fél óránk arra, hogy megszerezzük a győztes találatot. Sajnos, nem tudtuk kihasználni a nagy lehetőségeinket, rossz döntéseket hoztunk a végjátékoknál. Viszont maga a játékunk dominatív volt, úgy futballoztunk, ahogyan azt hazai pályán kell. Nagyon fontos, hogy tanuljunk meg gólt szerezni. Birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, megyünk a játék felé.

A közönség egyik kedvence a brazil Anderson Pico. Csapattársainak fel kell készülniük olyan váratlan megoldásokra, mint például a diósgyőri gól előttire. A sarkalására nem számított társa, a szöglet után pedig gólt szereztek a diósgyőriek.

– Ő egy kitűnő labdarúgó – kezdte az esetről Dajka László. – Megcsinálta, amit érzett, 180-200-as pulzussal úgy döntött, hogy visszasarkalja a labdát. Kicsit rövid lett. Viszont a szöglet után nem lett volna szabad lecsorognia a labdának. Nem engedhetjük meg, hogy ilyen szituációban az ellenfél hamarabb eszméljen és ne tudjunk blokkolni. Tanulság, hogy nagyon kell koncentrálni.

Nekik kellett volna nyerni…

– Mindent egybevéve ezt a mérkőzést bárhonnan is nézem, nekünk kellett volna megnyerni, viszont nem mi nyertük meg.

– Azért, mert az a csapat, aki szeretne elérni remek eredményeket önmagához képest, az nem engedheti meg magának azt, hogy tizenegyest hagyjon ki, mint a Puskás Akadémia ellen, és ne értékesítse a helyzeteit, miként a Diósgyőr ellen. Ezen a téren van még fejlődni valónk…

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!