Sport

2018.09.21. 08:48

"Aki pályára lép, mindent meg fog tenni a győzelemért a beregi el Clásicón"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei I. osztályban a beregi derbi mellett a tabella alsó felében is érdekes meccset játszanak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei I. osztályban a beregi derbi mellett a tabella alsó felében is érdekes meccset játszanak.

A Nagyhalász azok után, hogy az első fordulóban kikapott, már öt hete veretlen. A jó sorozatot a Mátészalka vendégeként nyújtaná tovább.

Nyeretlen a veretlennél

Általánosságban sem kellene motiválni a beregi derbi résztvevőit, azok után pedig különösen nincs rá szükség, hogy mindkét együttesnek javítania kell: a Tarpa két vereség után várja a mérkőzést, a naményiakra az eddigi felemás szereplésük miatt férne rá a három pont.

A forduló talán legnagyobb meglepetése lenne, ha a nyeretlen sereghajtó Tiszavasvári győzne a veretlen Nyírgyulaj otthonában.

Továbbra sincs könnyű helyzetben a még győzelem nélkül álló Gyulaháza, amely most az élmezőnyben menetelő Kisvárda II.-t fogadja.

A forduló rangadóján a második Baktalórántháza a harmadik Nagyecsedet fogadja. A baktaiak egy végletekig kiélezett meccsen vereséggel avatták fel pályájukat, számukra lehet, hogy szerencsésebb idegenben játszani, hiszen egy döntetlen mellett négyszer nyertek. Az ecsediek azok után, hogy nagyon kikaptak Ibrányban, 5–2-re nyertek Fehérgyarmaton – alighanem az utóbbi mérkőzéshez hasonlót nyújtanának Ádámszki Róberték. A győztes rögtön az élre ugorhat.

Ketten a Magyar Kupában

A tabella alsó felében is kiélezett meccsre lehet számítani. A kiesőzónából két győzelemmel elmozduló Csenger azt a Mándokot fogadja, amelyik az előző körben a listavezető Ibránnyal ikszelt.

Utóbbi ezen a héten nem játszik bajnokit, mint ahogy a Balkány sem. A két csapat a Magyar Kupa főtáblájának első körében érdekelt, az ibrányiak Kalocsára utaznak, míg a Balkány az Andráshidát fogadja. Ezért a Fehérgyarmat és a Tiszakanyár „szabadnapos”.

MK

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 7. forduló (kezdés:16, ifi:14), szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalka (14.)–Nagyhalász (6.)

Marius Botan, a Mátészalka edzője: – Elszántan, fegyelmezetten, koncentráltan kell pályára lépnünk, száz százalék feletti teljesítményre lesz szükségünk a győzelemhez.

Ludánszki István, a Nagyhalász edzője: – Készülünk első idegenbeli pontjaink megszerzésére, amennyiben ez sikerül, tudunk tapadni az élmezőnyhöz. Izgalmas mérkőzésre számítok.

Nyírgyulaj (4.)–Tiszavasvári (16.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Hazai pályán csak a győzelem elfogadható.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Nyírgyulajban senkinek sincs könnyű dolga, de ha abból indulunk ki, hogy a múlt héten saját magunkat vertük meg, akkor meglepetést is okozhatunk. Játékosaink fejében rendet kellett tenni, mivel a hozzáállásbeli probléma nem egyenlő a fiatalsággal és a rutintalansággal.

Vásárosnamény (12.)–Tarpa (7.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Halászban igen szervezetten, jól játszottunk, de sajnos mégis kikaptunk, tudjuk, hogy miért. Ami ennél is jobban fáj, Filep Richárdra két hétig, Szabó Rolandra hat hónapig nem számíthatunk, de megígérhetem, aki pályára lép, mindent meg fog tenni a győzelemért a beregi el Clásicón.

Márton István, a Tarpa edzője: – Nem feltétlenül a mi csapatunk miatt, csak úgy általában foglalkoztat egy gondolat! Ha egy játékos folyamatosan rosszul játszik, kikerül a csapatból, egy edző ha rosszul dolgozik, számon kérik, viszont vannak a labdarúgásnak olyan szereplői, akik minden következmény nélkül hétről hétre tevékenykednek, ráadásul az ő szavuk szent és sérthetetlen! Amúgy meg játszunk egy szomszédvári rangadót, amire nem kell senkit külön motiválni!

Nagyecsed (3.) – Baktalórántháza (2.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos­edzője: – Ismét egy rangadó vár ránk, ahol a második helyezett a harmadikkal csap össze. A két klub baráti viszonyt ápol egymással, ezt azonban kilencven percre félretesszük, remélem a mérkőzés végén helyet cserél a két együttes a tabellán.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Egy nagyon jó csapat otthonában remélem, tudjuk folytatni idei idegenbeli szereplésünket.

Vasárnap

Gyulaháza (15.)–Kisvárda II (5.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Megpróbálunk kellőképpen felkészülni a mérkőzésre, tisztában vagyunk ellenfelünk képességeivel, ennek ellenére itthon szeretnénk tartani a három pontot.

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Tudjuk, hogy a Gyulaháza problémákkal küszködik, de biztos vagyok benne, hogy hazai pályán mindent megtesznek a győzelemért. Ezt mi nagyon nem szeretnénk, három pontért lépünk pályára vasárnap.

Csenger (11.)–Mándok (13.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Két sikeres forduló után szeretnénk folytatni ezt a szériát, pontot, pontokat kell szerezni vasárnap, és a jövőben is.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nagyon fegyelmezett és taktikus játékra lesz szükségünk, hogy eredményesen tudjunk szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!