Sport

2018.09.06. 11:20

Alacsonyabb osztályban indul a Bátor

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya fejlődését szem előtt tartják, Molnár Dávidot elengedték Gödöllőre.

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya fejlődését szem előtt tartják, Molnár Dávidot elengedték Gödöllőre.

Nem estek ki, mégis hiába keressük a Nyírbátori ASE nevét az NB I.-ben induló csapatok névsorában, erről kérdeztük Csekő Sándor szakosztályvezetőt.

Személyi változások miatt

– Valóban nem estünk ki, de személyi változások miatt döntöttünk úgy, hogy eggyel alacsonyabb osztályban kezdjük meg az idei szezont – kezdte a bátori pingpongéletet irányító vezető.

– A saját nevelésű Molnár Dávidot fejlődése érdekében elengedtük az Extraligában induló Gödöllőhöz. Természetesen a szabály adta lehetőséggel élve nemzetközi versenyeken, a magyar bajnokságban és a különböző ranglistaversenyeken továbbra is minket fog képviselni egyéniben, gyarapítva ezzel szakosztályunk ranglistapontjait.

– A kölcsönben nálunk játszó Terék Norbertet visszarendelte anyaegyesülete, így ő a BVSC színeiben indul a jövőben, ezért nem számíthatunk a játékára.

– Döntésünk egyik fő oka azonban az, hogy a saját nevelésű serdülő válogatott Tölgyes Dorottyának játéklehetőséget biztosítsunk, ugyanis a szabályzat lehetővé teszi, hogy NB II.-es szintig női versenyző is tagja legyen férficsapatnak. Úgy gondoljuk, ez az osztály magasabb színvonalat képvisel, mint a női NB I., nekünk pedig fontos, hogy Dorottya fejlődése töretlen legyen.

– Továbbra is Vigh Tamás látja el az edzői feladatokat, emellett asztalhoz is áll. A két említett játékos mellett a rutinos Bánhidi Emil és Szőllősi Tamás alkotja az idei csapatunkat – folytatta. – Betegség, sérülés, munkahelyi elfoglaltság esetén azonban bevetésre készek saját nevelésű fiataljaink: Szeles Kristóf, Lengyel Levente és Macos Nikola.

Nyíregyházán kezdenek

Csekő Sándor elmondta még, hogy a középmezőnybe várja csapatát, de egy–két bravúrgyőzelemmel akár előrébb is végezhetnek. Jósolni azonban nehéz a szereplést illetően, hiszen december 20-áig nyitva van az átigazolási piac és egy jó játékos megszerzése alaposan boríthatja az erőviszonyokat.

A Nyírbátori ASE szombaton áll először asztalhoz Nyíregyházán a Trio-Maxi ATC ellen.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!