Sport

2018.09.12. 11:34

Női kézilabdázóink bátor, merész tervekkel kezdik az új bajnokságot

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Mátészalka és a Vitka SE dobogóra vágyik, Hadobás István a középmezőnybe várja csapatát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Mátészalka és a Vitka SE dobogóra vágyik, Hadobás István a középmezőnybe várja csapatát.

Hétvégén újra bajnoki pontokért lépnek pályára az NB II.-es női csapatok. Megyénket három egyesület képviseli, az előző szezonban ezüstérmes Vitka SE, a negyedik helyezett Mátészalkai MTK és az ötödikként záró Kölcsey DSE. A bajnoki rajt előtt kérdeztük a három szakvezetőt.

Vakarcs Krisztina, a mátészalkai lányok játékos-edzője kimondta, az idén még előrébb szeretnének végezni!

A Mátészalka előre lépne

– Augusztus elején napi két edzéssel kezdtük el a munkát, délelőtt futottunk, a délutáni tréningen pedig az erősítés került előtérbe. Később átálltunk a napi egy foglalkozásra, ahol már a labdáé volt a főszerep. Ebben az időszakban rengeteg edzőmérkőzést játszottunk, felkészülésünket egy saját rendezésű tornával zártuk. Elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, a rájuk bízott feladatokat becsületesen elvégezték. A csapattól azt várom, hogy amit a felkészülési időszakban gyakoroltunk, azt vigyük is ki a pályára. Célunk a dobogó és erre képesek is vagyunk – nyilatkozta lapunknak Vakarcs Krisztina.

A Mátészalkai MTK a Mezőkeresztes visszalépése miatt nem lép pályára a hétvégén.

Kiegyenlített mezőny

– Nehéz lesz megismételni az előző idény helyezését – vágott a közepébe az ezüst­érmes Vitka SE mestere. A bajnoki átszervezésnek köszönhetően az átsorolt Heves és Füzesabony komoly játék­erőt képvisel, az utóbbival bizony számolni kell majd a bajnokság végén.

– A felkészülésünket napi két-három edzéssel kezdtük, amit egy tesztmérkőzéssel zártunk. A hátralévő időszakban rengeteg edzőmérkőzésen szerepeltünk, ahol az újak beépítése volt a fő feladat. Fontos, hogy minden újonnan érkező játékos beilleszkedjen, megtalálja helyét a pályán és az öltözőben, kialakuljanak a játékkapcsolatok, amivel aztán mérkőzéseket lehet nyerni – összegzett Dévényi János.

A Mátészalkához hasonlóan náluk is hazai rendezésű torna tett pontot a fárasztó felkészülés végére. Dévényi János elmondta még, hogy nagyon kiegyenlítettnek tartja a mezőnyt, sok körbeverésre számít, ezért kiemelten fontos a hazai mérkőzések megnyerése. Az edző mindent egybevetve ismét dobogón látná csapatát jövő májusban.

A Vitka SE vasárnap a Debrecen utánpótlás csapatát fogadja.

– Nehéz az őszi sorsolásunk, mindössze három hazai mérkőzésünk lesz – kezdte Hadobás István. – Augusztus elején egyéni edzéstervvel kezdték meg a felkészülést játékosaim, amit egyhetes napközis rendszerű edzőtábor követett napi három foglalkozással, lazításképpen strandkézilabdával zártuk a programot.

Égnek a bizonyítási vágytól

– Ismét új csapatot kellett építenem, hiszen sérülés miatt számos játékosomra csak később számíthatok, Hrabina Inez pedig Hajdúnánásra szerződött, igaz kettős igazolásának köszönhetően ebben a szezonban is számíthatok gólerős játékára. Pár napja a Kazincbarcikával játszottunk edzőmérkőzést, ahol az utolsó simításokat végeztük, pontosítottuk taktikánkat. A lányokban ég a bizonyítási vágy, meg szeretnék mutatni, hogy helyük van a mezőnyben. Ezzel a megváltozott kerettel a középmezőny meghatározó tagjai szeretnénk lenni – zárta gondolatait a Kölcsey szakvezetője.

A Kölcsey DSE vasárnap Hajdúböszörményben lép pályára.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!