Sport

2018.09.27. 18:54

Nyíregyházi Kosársuli - Kettőzött nevelő szerepben

Nyíregyháza - Farkasinszki Orsolya szerint képes lehet meglepetésekre a Nyíregyházi Kosársuli.

Nyíregyháza - Farkasinszki Orsolya szerint képes lehet meglepetésekre a Nyíregyházi Kosársuli.

Vasárnap 16 órakor megkezdi az átalakult amatőr női NB I. új idényét a nyíregyházi együttes. Az ilyenkor megszokott alapozásban mindig van valami különleges, egyfajta új kezdet a játékosok életében.

Hatványozottan igaz ez Farkasinszki Orsolyára, aki három hónappal az után, hogy decemberben életet adott kisfiának, már pályán volt, most a csonka szezon után egy teljes alapozással maga mögött kezdi a bajnokságot.

– A baba után nagyjából másfél hónapot edzettem, mielőtt visszatértem – emlékezett vissza márciusra Farkasinszki Orsolya. – Fizikailag alkalmas voltam a játékra, annyira nem volt vészes, de azért érezhető volt a kihagyás. Most sokkal jobb, hogy az alapozást végig tudtam csinálni rendesen. Bízom benne, hogy a szezon is másabb lesz így.

Beérhet a munka

A Kosársuli keretét mindig fiatal játékosok alkotják, nincs ez másképp most sem. A csapat legrutinosabb tagja már-már anyuka szerepet lát el a csapaton belül is: mindenkihez van egy jó szava, tanácsokkal látja el a társait, segíti a fiatalok fejlődését. Farkasinszki Orsolya szerint hiba lenne legyinteni rájuk.

– Képesek vagyunk rá, hogy meglepetések okozzunk – mondta határozottan a center. – Vannak olyan csapatok, amiket meg akarunk verni, pláne hazai pályán bízunk a jó szereplésben, de azt látni kell, hogy nagyon fiatalok vagyunk és minden csapatnál vannak idősebb játékosok, márpedig itt sok mindent meg lehet oldani rutinból.

– A fiatalok is szépen megcsinálták a felkészülést. Szerintem most fog rajtuk meglátszani, hogy az előző szezonban sokat játszhattak a felnőtt bajnokságban és a juniort is végignyomták. Ha mégsem lenne így, akkor sincs baj, annyi idejük van még.

Orsi izgatottan várja az új idényt, és mint mondja, a kisfia is partner ebben.

A vérében van

– Brúnó nagyon jó baba, különösebb probléma nincs vele – fejtette ki a tíz hónapos gyermek édesanyja. – Gyakran ott van az edzéseken, a korábbiakhoz hasonlóan biztosan lesz olyan, hogy idegenbeli meccsre is utazik velünk. Amíg az edzésen van egy kis holtidő felfedezi a terepet, a labdapattogást nagyon szereti. Mindig ámul-bámul, amikor belépünk a terembe.

Úgy tűnik tehát, hogy Brúnóval veleszületett a sportág szeretete, vasárnap már nemcsak edzésen, hanem mérkőzésen is tapsolhat a mamának.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!