Sport

2018.09.19. 11:31

Nyomják a pedált és a pecsétet

Nyíregyháza - Bringaváros 7.1: október 6-án is sokan pattannak nyeregbe a megyeszékhelyen.

Nyíregyháza - Bringaváros 7.1: október 6-án is sokan pattannak nyeregbe a megyeszékhelyen.

Ismét bebizonyosodhat: Nyíregyháza olyan város, ahol sok a mozgósítható kerékpáros.

– Az idén remek kezdeményezés volt a Bringapiknik, amiről én is meggyőződhettem: éppen kirándultam a családommal, és láttam, hogy milyen sokan tették meg a Nyíregyháza-Tokaj távot kerékpárral. Nagyon jó volt a visszhangja a rendezvénynek, és ennek méltó folytatása lehet október 6-án a Bringaváros 7.1, amellyel tisztelgünk az aradi vértanúk emléke előtt – fogalmazott dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A településen eddig közel 60 kilométer kerékpárút épült és újult meg, hamarosan pedig tovább tekereghet az ilyen jellegű aszfaltkígyó.

– Az elmúlt években becsléseink szerint 20 ezren választottak valamilyen mozgásformát szervezett keretek között, tehát minden hatodik nyíregyházi szervezetten sportol – vont gyorsmérleget Kósa Árpád kabinetvezető. – Mindig elkezdeni a legnehezebb, de ha valaki megteszi az első lépéseket és mozdulatokat és kitartó, akkor szép sikereket érhet el. A Mozdulj, Nyíregyháza! egyértelmű sikertörténet, melynek lelkes koordinátora Hornyák Enikő. A Bringaváros 7.1 is tökéletes alkalom arra, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak az egészséges életmód jegyében.

Október 6-án órától lehet majd regisztrálni a különböző helyszíneken.

– Azért ez a neve a rendezvénynek, mert a belvároson kívül további 7 helyszínen lesznek úgynevezett bringapontok. Minden helyszínen pecséteket lehet gyűjteni, amiket be lehet váltani, és minél többet szerez valaki, annál közelebb kerülhet a tombolasorsolás fődíjához, stílszerűen egy kerékpárhoz. Egyébként egész nap lesznek sportági bemutatók, egészségügyi mérések, különböző tanácsadások. Október 6-án 18 órától a Kállay Saunders Band élő koncertje koronázza meg a napot.

Regisztrációs bringapontok

Borbánya Petőfi Sándor Általános Iskola, Alma utca 70.

Jósaváros Robinson domb

Kertváros Extrém Sportpark és Kertvárosi Piac, Fokos utca

Nyírszőlős Kollégium úti sportpálya

Oros Fő utca, sportpálya

Örökösföld Móra-iskola előtti rész, Fazekas János tér

Sóstógyógyfürdő Tófürdő bejárata előtti rész, Blaha Lujza sétány

Belváros Kossuth tér

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!