Sport

2018.09.10. 10:55

Remekeltek egyetemista ökölvívóink

Nyíregyháza - Kovács Ricsi ezüstéremmel, Nagy Kitti bronzzal tért haza Elisztából.

Nyíregyháza - Kovács Ricsi ezüstéremmel, Nagy Kitti bronzzal tért haza Elisztából.

Négyből négy! Ez nem semmi. Az elmúlt héten az oroszországi Eliszta adott otthont az ökölvívók egyetemi világbajnokságának, amelyen 27 ország két és félszáz versenyzője lépett szorítóba. Kalmükföld fővárosából négy éremmel tért haza a négy magyar versenyző.

Végre szerencsés volt a sorsolás

Hámori Ádám (91 kg) aranyat, Kovács Richárd (64 kg, Nyíregyházi Egyetem) ezüstöt bunyózott, míg Nagy Kornélia Kitti (60 kg, Debreceni Egyetem) és Szatmári Petra (75 kg) bronzérmet szerzett. A magyar küldöttség egyik mestere Nagy Lajos volt, aki Kitti és Ricsi klubedzője az NYVSC Big Boxingnál.

– Végre ejlutottunk oda, hogy szerencsénk volt a sorsolásnál, ami eddig nem volt jellemző – kezdte értékelését Nagy Lajos. – Kitti és Ricsi egyaránt erőnyerők voltak, Kitti az elődöntőben a francia bajnokkal került szembe. Nagyon szoros volt a meccse, végül az dönthetett, hogy Kitti hullámzóbb teljesítményt nyújtott, sajnos rendszerint a menetek vége felé.

– Ricsi is éremért kezdett, egy észtet búcsúztató japán ellen – folytatta Nagy Lajos. – Végig nagy volt a küzdelem, de Ricsi egyhangú pontozással nyert. A döntőbe jutásért egy üzbég srác jött, aki az előző egyetemi vébén bronzérmes volt. Bejött a taktika, Ricsi megvalósította a megbeszélteket. Az elején meglepte, aztán kiugrasztotta, okosan nem ment bele a bunyóba. Ellenfele sokat szabálytalankodott, tördelte a meccset, ám ismét egyhangú volt Ricsi győzelme. A döntőben egy orosz versenyzővel került szembe, aki a legutóbbi vébén ezüstérmes volt. A pontozás nem tükrözte hűen a mérkőzés képét, csak a második menetben engedett le Ricsi. Ide is, oda is hozható volt a szoros összecsapás.

A tanulás mellett készültek

A pontozást összességében korrektnek ítélte meg Nagy Lajos, ami viszont baki volt, hogy a bemondó előbb a Ricsi nevét mondta be, a zsűrielnök jelzésére korrigált.

– Jó volt magyarnak lenni Elisztában. Mind a négy versenyző nagy áldozatot hozott, hiszen a vizsgaidőszak és gyakorlat mellett kellett felkészülniük, amiért külön dicséret jár nekik – vélekedett Nagy Lajos.

ML


[related-post post_id="3975589"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!