Sport

2018.09.04. 10:33

Szabó Gábor történelmet írt Bölcsésszel

Nyíregyháza - A Timpex Lovas Klub ékköve ezúttal a magyar bajnokságon nyújtott maradandót.

Nyíregyháza - A Timpex Lovas Klub ékköve ezúttal a magyar bajnokságon nyújtott maradandót.

Nemrég megírtuk, hogy ifj. Szabó Gábor és lova, Timpex Bölcsész a Budapesten rendezett nemzetközi verseny kiemelt számában diadalmaskodott. A páratlan párosnak nem sokkal később már a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon volt jelenése.

Gábor a négynapos viadal mind az öt pályáját hibátlanul teljesítve lett első a bajnokságban Bölcsésszel, amire eddig még sosem volt példa, és ami még különlegesebbé teszi az egészet, az az, hogy mindegyik pályát meg is nyerte.

A 26 éves lovas Tárbály István lovával, Timpex Bölcsésszel 2016 után a második felnőtt aranyérmét szerezte meg. A lovas a serlegek mellett egy személyautót is nyert.

Közel ötvenszer az élen

A 13 éves versenyló már négy éve topformában van, hazai és nemzetközi versenyeken közel ötvenszer végzett az első helyen. Nem akármilyen igénybevételnek lesz kitéve a következő hetekben is, ugyanis hamarosan az amerikai Tyron városában rendezendő világbajnokságon szerepel, onnan haza sem utazik, hanem Barcelona felé veszi az irányt, ahol szeptember 19-23. között a Nemzetek Díja döntőjében vesz részt, ahol korábban még senki sem képviselte Magyarországot.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!