Sport

2018.09.18. 10:09

Tombolt Nyíregyházán az utcai kosárláz

Nyíregyháza - Az idén is nagy sikert aratott Nyíregyháza belvárosában a streetballfesztivál.

Nyíregyháza - Az idén is nagy sikert aratott Nyíregyháza belvárosában a streetballfesztivál.

A nyári kánikula valamelyest alábbhagyott szombatra, a nap sem tűzött már úgy, mint az azt megelőző napokban, Nyíregyháza kosárlabdabarátai ideális körülmények között mérhették össze erejüket az Adidas streetballfesztivál hagyományosnak számító állomásán.

A nyíregyházi helyszín különös jelentőséggel bírt az idén, hiszen ez volt az utolsó vidéki rendezvény, a kategóriák győztesei kvalifikálták magukat a budapesti döntőre, amit már ezen a hétvégén megrendeznek.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal a 10-12 évesektől minden korosztályban indultak négyfős csapatok.

Bemutatók és zsákolóverseny

A 2007-es születésűektől az 1999-esekig az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 3×3-as játékban, a 23 év felettiek, és a külön kategóriát képviselő 35 évnél idősebbek a hagyományos utcai kosárlabdában küzdöttek meg az elsőségért.

A kísérő programok közül elmaradhatatlan a mindig látványos zsákolóverseny, emellett több dobóverseny és egyéb bemutatómeccsek színesítették a programot. Pályára lépett Sitku Ernő, Lekli József és Siska János is, míg a Blue Sharks játékosai közül Sitku Márton, Vaskó György, Bazsó Brúnó, Demeter Ádám és Mokánszki Máté kápráztatta el a kilátogatókat. A felnőtt együttes tagjai egyébként egész nap jelen voltak, segítettek a mérkőzések levezetésében és a kisgyerekek nagy örömére a díjátadón is közreműködtek.

Nyíregyháza kosárünnepén tehát az egészen fiataloktól a rutinos versenyzőkig, lányok és fiúk egyaránt jól érezhették magukat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!