Sport

2018.09.01. 17:02

Világbajnoki éremre vágynak a nyíregyházi bokszolók

Nyíregyháza - Hosszú útra indult csütörtökön az NYVSC Big Boxing három kiválósága. Nagy Lajos edző két versenyzőjével, Nagy Kittivel és Kovács Richárddal a fővárosba utazott.

Nyíregyháza - Hosszú útra indult csütörtökön az NYVSC Big Boxing három kiválósága. Nagy Lajos edző két versenyzőjével, Nagy Kittivel és Kovács Richárddal a fővárosba utazott.

Ferihegyről Moszkvába repült a kis csapat, innen átszállás után újabb légi út következett, majd jó négyórás autózással érkeztek meg Elisztába. Kalmükföld fővárosa Oroszország európai, déli részén található.

A több mint százezres lakos zöme, mintegy hetven százaléka buddhista vallású kalmük. A városban vasárnap kezdődik a 8. egyetemi ökölvívó világbajnokság, amelyen 27 ország 251 versenyzője lép majd kötelek közé. A nyíregyháziak adják a magyar válogatott felét, hiszen rajtuk kívül Szatmári Petra (75 kg) és Hámori Ádám (91 kg) indul, Nagy Lajos edzőtársa pedig Ancsin Katalin lesz.

Igen erős a mezőny

– Ez a verseny évről évre rangosabb lesz, mi sem mutatja jobban, hogy egyre több a résztvevő, idén például 27 ország 251 versenyzője vesz részt a tornán.

– Ráadásul leginkább a Szovjetunió volt tagállamaiból jönnek erre a versenyre, és ugye köztudott, hogy ezek az országok igen erősek ökölvívásban.

– Egy biztos, hogy a magyar fiataloknak nem lesz könnyű dolguk, de biztosak lehetünk, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek majd a győzelemért – nyilatkozta Nagy Lajos a BOX TV-nek.

Tanítványai közül leánya, Kitti egyébként 57 kilóban versenyez, de mivel ezen a világbajnokságon nincs ez a súlycsoport, 60 kg-ban indul.

– Az, hogy magasabb súlycsoportban indulok, kétélű, hiszen az jó, hogy nem kell fogyasztani, és talán gyorsabb leszek az ellenfeleknél, ám a hatvan kilósoknak az ütőereje is nagyobb. Nagyon komoly a mezőny, hiszen Európa-bajnoki és világbajnoki érmesek vannak a nevezők között – így Kitti, aki a Debreceni Egyetem hallgatója.

A felkészülés fontos állomása

– Számomra fontos lesz, hogy jól szerepeljek, egy éremszerzés megfelelő önbizalmat adhat arra, hogy a következő felnőtt világbajnokságra megfelelő motivációval felkészülhessek és megcélozhassam a tokiói olimpiai szereplést. A jövőbeli versenyekre felkészülésében ez egy fontos állomás – nyilatkozta Kovács Ricsi (64 kg), aki a Nyíregyházi Egyetemen tanul.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!