Sport

2018.10.01. 14:40

Döntetlennel zárult a „Papi foci”

Fényeslitke - Fényeslitkén rendezték meg 2018. szeptember 28-án a Magyar Paragrafus Kupa válogatott csapata és a Nyíregyházi Egyházmegyét képviselő pap válogatott közötti barátságos labdarúgó mérkőzést.

Fényeslitke - Fényeslitkén rendezték meg 2018. szeptember 28-án a Magyar Paragrafus Kupa válogatott csapata és a Nyíregyházi Egyházmegyét képviselő pap válogatott közötti barátságos labdarúgó mérkőzést.

A papok és az igazságszolgáltatás területén dolgozók nyolcadik alkalommal mérték össze tudásukat a sportpályán. A magyar, a székely és a püspöki himnusz elhangzását követően a fényeslitkei lakosok vendégszeretete nagymértékben emelte a rendezvény színvonalát, hiszen a gyerekek és felkészítőik néptánccal, népdalénekléssel köszöntötték a csapatokat és az érdeklődőket. Külön lelkesedéssel fogadták, és a nap folyamán is megkülönböztetett figyelmet kapott dr. Dallos Zoltán, a Nyíregyházi Járásbíróság bírája, Fényeslitke szülötte.

A fővédnökök által elvégzett kezdőrúgás után mindkét csapat nagy elánnal vetette be magát a játékba. A Paragrafus Kupa válogatott csapatának első gólját Csépke Attila rendőr törzsőrmester, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőre rúgta a hálóba. A második gólszerzésben Lakatos Lászlónak, a Nyíregyházi Járásbíróság tisztviselőjének volt nagy szerepe, amikor egy szabadrúgást úgy ívelt be, hogy dr. Szemán Sándornak, Nyíregyháza Megyei Jogú Város főjegyzőjének csak a kapuba kellett továbbítania a labdát. A Nyíregyházi Törvényszék informatikusa, Benkő Róbert játékvezetői feladatait ezúttal asszisztensként látta el.

A papok válogatott csapata két gólt szerzett, így a mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget.

A jó hangulatú mérkőzés után Fényeslitke polgármestere kiadós vacsorával kedveskedett a résztvevőknek, majd ezt követően dr. Kozmáné dr. Várady Katalin, a Jogászegylet helyi szervezetének elnöke – miután megköszönte a polgármester úr szíves vendéglátását – elismerésben részesítette dr. Görög Attilát, a Debreceni Ítélőtábla bíráját, mint a csapat legidősebb játékosát.

A rendezvény, illetve a résztvevők iránti tisztelete jeléül Mártha Mihály Tibor polgármester úr a játékosok és fővédnökök részére egy Magyarország címerével ellátott kitűzőt adott át.

- Dr. Sörös László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!