Sport

2018.10.20. 21:46

Labdarúgó NB I - Bombagóllal vette el a Ferencváros veretlenségét a Puskás Akadémia

Felcsút - A Puskás Akadémia - Hegedűs János hatvanméteres szabadrúgásgóljával - 1-0-ra legyőzte a listavezető, eddig veretlen Ferencvárost szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén.

Felcsút - A Puskás Akadémia - Hegedűs János hatvanméteres szabadrúgásgóljával - 1-0-ra legyőzte a listavezető, eddig veretlen Ferencvárost szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén.

Az FTC legutóbb március 3-án a Diósgyőr vendégeként kapott ki a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)

Felcsút, 3838 néző, v.: Solymosi

gólszerző: Hegedűs J. (20.)

PAFC:

Danilovic - Osváth, Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Balogh B. - Varga J., Mioc, Urblík (Zsidai, 94.) - Radó (Vlasko, 73.), Arabuli (Heris, 89.)

FTC:

Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Koch - Sigér, Spirovski (Rodriguez, 74.) - Varga R., Bőle (Finnbogason, a szünetben), Petrjak - Böde

A listavezető fővárosi gárda kezdte lendületesebben a találkozót, ám az első negyedórában a Puskás előbb Benedikt Mioc ziccerénél, majd Bacsana Arabuli kapufán csattanó lövésénél jóval közelebb állt a gólhoz. A Ferencváros a 19. percben Böde Dániel keresztlécre fejelt labdájánál járt közel a vezetés megszerzéséhez. Hogy aztán egy perc múlva egy egészen elképesztő góllal mégis a hazaiak kerüljenek előnybe: a középhátvéd Hegedűs János a kezdőkörből, de még a saját térfeléről végzett el egy szabadrúgást, amelyet egyből kapura rúgott, s a labda a kapujából kimozdult Dibusz Dénes felett a hálóba vágódott.

A kapott gól után a vendégcsapat fokozta a nyomást, miközben a 34. percben Balogh Balázs közeli lövésénél kapusa bravúros védésére volt szükség, hogy ne kerüljön kétgólos hátrányba.

A fordulást követően is a Ferencváros támadott többet, a 64. percben Böde másodszor is a keresztlécre fejelt. A Puskás megszállta kapuja előterét, masszív védekezésből igyekezett kontratámadásokat vezetni. A vendégek elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de vagy rosszul céloztak, vagy Branislav Danilovic védett. Ezzel az FTC elveszítette veretlenségét, míg a felcsútiak történetük során másodszor győzték le a fővárosi zöld-fehéreket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!