Sport

2018.11.22. 09:42

A válogatott erősségei lehetnek

Nyíregyháza - Fazekas Csaba, Mokánszki Máté és Sitku Márton az U20-as nemzeti csapat összetartásán járt.

Nyíregyháza - Fazekas Csaba, Mokánszki Máté és Sitku Márton az U20-as nemzeti csapat összetartásán járt.

Nyíregyházán nem lehet panasz az utánpótlásra. Ezt már nyáron is megállapíthattuk, amikor a Nyíregyháza Blue Sharks három kosarasa szerepelt utánpótlás Európa-bajnokságon: Fazekas Csaba az U20-as válogatott tagjaként, Sitku Márton az U18-as nemzeti csapatban, Mokánszki Máté az U18-as 3×3-as Eb-győztes együttesben játszott. A fiúk most az U20-as válogatott összetartásán vettek részt Székesfehérváron.

– Én már nyáron is szerepeltem a válogatottban, ismerős volt számomra a játékrendszer – beszélt a mögöttünk hagyott napokról Fazekas Csaba. – Az előző Eb-n kezdő voltam, bízom benne, hogy meghatározó ember lehetek most is, ennek megfelelően igyekszem példát mutatni. Szerintem mindhármunknak ott lenne a helyünk a végleges keretben.

– Sok ilyen összetartáson jártam már, így nem volt nagy újdonság a helyzet, a csapattársakat is ismertem – mondta Sitku Márton. – Három nap alatt ötször edzettünk, főképp taktikai elemeket gyakoroltunk, nem az volt a cél, hogy kiégessenek minket. Szerintem jók az esélyeim, a posztomon nagyrészt ugyanazok vannak, mint az U18-as válogatottban, egy idősebb srác maradt.

Nyíregyházi stábtag

A fiúk egy régi ismerőssel is találkoztak, hiszen a szakmai stáb tagja az őket sok évig edző Pethő Ákos.

– Pór Péter szövetségi edzővel még nem dolgoztam korábban, de felszabadultan játszhattunk, mert Ákos is ott van, ő tudja, mire vagyunk képesek – beszélt tapasztalatairól Mokánszki Máté. A 3×3-ban csak U18-as és U23-as válogatott van, így oda most nem tudnék bekerülni, viszont úgy gondolom, hogy az Eb-győzelem plusz pont lehet.

A Blue Sharks szerda délután sajtótájékoztatót is tartott, igaz, más témában.

Nemes együttműködés

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. és a hátrányos, valamint megváltozott képességű gyerekeket támogató Mentor Alapítvány együttműködési megállapodást kötött. Az érintettek szeretnék elérni, hogy a kosárlabdán keresztül a hátrányos helyzetű gyerekeket is sportra neveljék, és szeretnék, hogy ne csak nézőként, hanem sporttevékenységükkel a megyei és országos versenyrendszerbe is bekapcsolódnának idővel.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!