Sport

2018.11.17. 20:20

Együtt a legjobbakkal

Kisvárda - Óriási megtiszteltetés, de hatalmas felelősség is címeres mezben pályára lépni.

Kisvárda - Óriási megtiszteltetés, de hatalmas felelősség is címeres mezben pályára lépni.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kedden megnevezte azt a tizennyolc játékost, aki bekerült a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe. A csapatban ott találjuk Orbán Adriennt, a Kisvárda jobbszélsőjét is.

A norvég szakember döntését azzal indokolta, hogy a poszton Lukács Viktória mellett szüksége van egy tapasztaltabb és stabil teljesítményt nyújtó játékosra is. Bármennyire hihetetlen is, a sikerekben gazdag pályafutása során ez lesz a második világversenye a háromszoros Bajnokok Ligája győztes, hétszeres magyar bajnok játékosnak. Legutóbb kilenc éve képviselte hazánkat világversenyen, a 2009-es kínai világbajnokságon kilencedik helyet elért csapat tagja volt. Neviczki Csaba a csapat sportmunkatársa elárulta, hogy mikor közölték a hírt Adrienn-nel, madarat lehetett volna vele fogatni.

Napi két edzéssel készülnek

– Ez így van, nagy örömmel fogadtam ezt a hírt. Valóban az szólhatott mellettem, hogy én már belekóstoltam a nemzetközi kézilabda légkörébe, ritmusába, hiszen a Győrrel sok csata részese voltam, valamint az, hogy rendszeres játéklehetőséghez jutok Kisvárdán, ami megalapozza jó formámat. Óriási megtiszteltetés, de hatalmas felelősség is címeres mezben pályára lépni, hiszen a hazádat képviseled – mondta Orbán Adrienn.

– Az MTK elleni kupameccs után hazautaztam Győrbe, a válogatott csapat vasárnap találkozik Budapesten. Napi két edzéssel készülünk, ahol már a taktikáé lesz a főszerep, de a szokásos kondis program sem marad el. Majd szerdán elutazunk Norvégiába, ahol részt veszünk a házigazda norvég válogatott, Franciaország és Dánia társaságában a nagy hagyományokkal rendelkező Möbelringen Kupán – avat be a válogatott programjába a kisvárdai szélső.

December elején kezdődik

A kontinensviadal rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkör során kettő, a középdöntő alatt újabb kettő, majd a döntő hétvégéjén ismét kettő játékos cseréjére van lehetőség az október végén kijelölt huszonnyolc fős kereten belül.

A franciaországi Eb-n december elsején Hollandia, harmadikán Horvátország, ötödikén pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele Montbéliard-ban, a csoport első három helyezettje jut a Nancyban sorra kerülő középdöntőbe.

- BB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!