Sport

2018.11.28. 17:18

Fatum-Nyíregyháza - Mikasával kellene gálázni Düdingenben

Nyíregyháza - CEV-kupa: a svájci csapat hasonló erősségű, mint a Fatum-Nyíregyháza.

Nyíregyháza - CEV-kupa: a svájci csapat hasonló erősségű, mint a Fatum-Nyíregyháza.

Hétfőn ünnep, kedden utazás, szerdán kupameccs, csütörtökön utazás, szombaton bajnoki. Ez a Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdázóinak heti programja – nem semmi.

Másként viselkedő labdák

Hétfőn a Nyíregyházi Sportgálán vehették át megérdemelt díjaikat a játékosok és Hollósy László vezetőedző. Kedden reggel busszal utaztak Ferihegyre, majd onnan Bernbe repültek. Innen mintegy negyven kilométernyi buszozás után értek a svájci Düdingenbe. Ellenük kezdik a két mérkőzéses párharcot a CEV-kupában.

– A nemzetközi kupában két mérkőzésben kell gondolkodni és figyelembe venni, hogy sokat kell utazni – kezdte érdeklődésünkre Hollósy László. – Szintén nem elhanyagolható, hogy új labdával kell játszanunk. A hazai bajnokikon Gála, itt már Mikasa a márka. Teljesen másként viselkedik a két labda. A videózások alapján azt látom, hogy a két csapat eléggé hasonló játékerőt képvisel. A svájciaknál az egyik átló és a két center tűnik erősnek, az ő kikapcsolásukat kell megoldanunk. Nem lesz egyszerű mérkőzés. A lányoknak mindig azt szoktam mondani, hogy nem könnyű hátizsákot kívánok, hanem erős hátat. Két mérkőzésben gondolkodunk és a másodikon szeretnénk kiharcolni a továbbjutást. Ennek a szellemében szeretnénk majd pályára lépni – így Hollósy László.

Kedden már edzettek is

A nyíregyházi különítmény hat óra körül érkezett a szállodába. A rövidke pihenő után este már edzett a csapat a mérkőzés helyszínén, egy közeli sportcsarnokban. Szerda délelőtt lesz egy amolyan átmozgató edzés, amelyen a nyitásfogadást csiszolják még, este nyolckor pedig indul a mieink számára a nemzetközi szezon.

Düdingen

Düdingen egy közel tízezres városka a francia nyelvű Fribourg kanton Sense kerületében. A települést először 1180-ban említették.

A TS Volley Düdingen a nyolccsapatos svájci élvonalban a második helyen áll. A felnőtt csapat mellett tizenegy korosztályos csapata van a klubnak.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!