Sport

2018.11.16. 09:39

"Időtlen idők óta tart a két település versengése, ez valószínűleg csak akkor múlik el, ha valamelyik csapat pályáját beszántják"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az első félév utolsó fordulóját rendezik a megyei első osztályban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az első félév utolsó fordulóját rendezik a megyei első osztályban.

Nincs nagy meglepetés, mindenki pozitív érzésekkel menne el telelni. Hol a kiesés elől menekülnének, máshol az élmezőnyhöz zárkóznának, Ibrányban pedig egyenesen az őszi elsőség a tét. A listavezető az előző héten meglepő vereséget szenvedett, a Nagyhalász viszont sorozatban jegyzett három győzelemmel utazik a forduló, és talán az egész félév rangadójára.

Egy jelenleg dobogós és az annak közelében álló együttes összecsapásáról beszélhetünk a Nagyecsed–Nyírgyulaj mérkőzés kapcsán is. Az ecsediek gyorsan javították a két héttel ezelőtti botlást, a gyulajiak is kikecmeregni látszanak a hullámvölgyből.

Tíz meccse veretlen a Mándok

A Tiszakanyár és a Tarpa szerdán is játszott meccset, legalábbis a múlt szombaton félbeszakadt találkozó második félidejét letudták – előbbi a sereghajtó Tiszavasvárit fogadja, utóbbi a Kisvárda II.-höz látogat és jönne fel adott esetben a második helyig is akár.

Az immáron tíz meccse veretlen Mándok a gödörbe került Baktalórántháza ellen nyújtaná tovább jó sorozatát. A sérülésektől tizedelt Balkány és a Vásárosnamény is javítana jelenlegi helyezésén.

Fehérgyarmaton szomszédvári rangadóra készülnek a kiesés elől menekülő Csenger ellen, ugyancsak elkerülné az utolsó három pozíciót a Gyulaháza és a Mátészalka is – mindkét csapat egyre jobb formában játszik.

KM


Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 14. forduló (kezdés: 13, ifi: 11), szakvezetői várakozások

Kisvárda II. (11.)–Tarpa (4.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Szeretnénk győzelemmel, szépen zárni ezt az évet, tudjuk azonban, hogy ez nem könnyű feladat a jó erőkből álló Tarpa ellen.

Márton István, a Tarpa edzője: – Szeretnénk eredményesen búcsúzni ettől a számunkra egyelőre szép őszi szezontól, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. A Várdának itt köszönném meg, hogy beleegyezett a szombati játéknapba, így a csapat részt vehet az esti jótékonysági bálon. Most már csak az a kérdés, milyen lesz a hangulat?

Tiszakanyár (7.)–Tiszavasvári (16.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Nem egyszerű indulatmentesen nyilatkozni ezután a hosszúra nyúlt tarpai mérkőzés után. Nem a Tarpával van bajom, mert egy jó és sportszerű csapat, hanem a félbeszakadt mérkőzést követő döntéssel, mely úgy gondolom, hogy nem volt korrekt, de ez már történelem. Az utolsó meccsünkkel kapcsolatban csak annyit, hogy ha nyerünk, akkor ráfoghatjuk az őszünkre, hogy jól sikerült, ha más eredmény születik, akkor ez a jelző már nem biztos, hogy helytálló.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Egy jó iramú, látványos és nem utolsósorban eredményes hétvégén vagyunk túl, amely a hétközi edzéseken is érezhető volt. Egy olyan újonc otthonába látogatunk, amely rövid idő alatt masszív tagja lett a bajnokságnak, ennek ellenére nem ijedünk meg, szeretnénk újból meglepni szurkolóinkat egy bravúros győzelemmel.

Nagyecsed (3.)–Nyírgyulaj (6.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos–edzője: – Ha a dobogón szeretnénk telelni, minden pontra szükségünk lesz, ami nem lesz egyszerű egy jó gyulaji csapat ellen. Ettől függetlenül bízom a srácokban.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A szezonzáró mérkőzésen szeretnénk jó eredményt elérni, ami nem lesz egyszerű feladat.

Gyulaháza (15.)–Mátészalka (13.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Egyre kevesebben vagyunk, de egyre szívósabban küzdünk minden egyes pontért! Vasárnap egy igazi ”hatpontos” mérkőzés elé nézünk, nincs más választásunk, ezt a kilencven percet végig kell küzdenünk, harcolnunk és itthon kell tartanunk a három pontot!

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos–edzője: – Vannak sérültjeink, eltiltottjaink, ettől függetlenül harcos hozzáállást várok a csapatomtól. Ez egy hat pontos, nagyon fontos mérkőzés lesz, bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni.

Mándok (5.)–Baktalórántháza (10.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Gondolom, ahogy a Bakta, úgy mi is meg szeretnénk nyerni a hétvégi bajnokit. Ám ez nem ígérkezik egyszerű mutatványnak, de bízom a srácokban, hogy még egyszer odateszik magukat a siker érdekében.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Újabb nehéz mérkőzés vár ránk a jó formában lévő Mándok ellen. Remélem az önbecsülésünket visszaszerezzük és mindent megteszünk az eredményes szereplés érdekében.

Fehérgyarmat (8.)–Csenger (14.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Szomszédvári rangadóra készülünk, valószínűleg a vendégeink is, megpróbálunk olyan játékot produkálni, ami ehhez méltó. Nyilván a csengerieknek is lesz hozzá egy–két szavuk, de a minimális céljaink eléréséhez valahogy abszolválnunk kell a mérkőzést.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Az utolsó mérkőzésen elért pontszerzéssel, esetleg győzelemmel szeretnénk pozitívan zárni a nem túl veretes őszi szezonunkat.

Balkány (12.)–Vásárosnamény (9.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Két olyan együttes csap össze ezen a találkozón, amelyeknek nem sikerült ez a fél szezon, de mindkét félnél meghatározó emberek estek ki, akiket nem tudott egyik csapat sem pótolni. Sajnos ez az eredményeken is meglátszott. Abban biztos vagyok, hogy mindkét gárda előrébb végez majd, ha visszatérnek a meghatározó játékosai. Nem tudok mást tenni, az utolsó őszi mérkőzésünkön abban bízom, hogy a fiúk átérzik a mérkőzés fontosságát és mindent megtesznek a győzelemért.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Őszintén bevallom, amikor a felkészülési mérkőzéseken, majd a kupameccsen találkoztunk a Balkánnyal, nem gondoltam, hogy a tabella második felében fog tanyázni mindkét csapat. Kíváncsi vagyok, a csalódott csapatok csatája miként fog elsülni.

Ibrány (1.)–Nagyhalász (2.)

Madalina György, az Ibrány edzője: – Időtlen idők óta tart a két település versengése, ez valószínűleg csak akkor múlik el, ha valamelyik csapat pályáját beszántják. Húsz éve bajnoki címről döntő mérkőzés volt több ezer nézővel, ezúttal az őszi elsőséget fogja eldönteni. Most részben az időjárás miatt, és mert „csak” az őszi elsőségről dönt, nem biztos, hogy ugyanannyi szurkoló kilátogat, mint azon az emlékezetes mérkőzésen. Az ilyen találkozók végeredményét még megtippelni sem lehet, küzdelmes, és ami a legfontosabb, hogy az eddigiekhez hasonlóan sportszerű meccs lesz.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos–edzője: – Izgatottan várjuk a hétvégi rangadót, megteszünk minden tőlünk telhetőt, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!