Sport

2018.11.10. 20:15

Kisvárda Master Good - Soma nap a ködben!

Kisvárda - A gond már nem kicsi Kisvárdán.

Kisvárda - A gond már nem kicsi Kisvárdán.

Elmarad, vagy nem? Ez volt a nagy kérdés szombaton késő délután a kisvárdai stadionban, ahol a köd volt az úr. Németh Ádám játékvezető , a szövetségi ellenőr és a csapatok vezetői időnként hosszasan tanakodtak. Mivel a csapatok játszani akartak, végül negyven perc csúszással kezdődött az élvonalbeli focimeccs, amelyen az Újpest volt a Kisvárda Master Good vendége.

Dajka László, a hazaiak mester a kezdőcsapat kijelölésénél élt a változtatás jogával. A kisvárdai szakvezető bevallotta, hogy nem volt jó ötlet a Honvéd ellen kapust váltani, így ismét Felipe állt a háló elé. A mezőnyjátékosok között is voltak változtatások. Az első negyedórában sok mindent nem láthattunk elsősorban a köd miatt. Az első félórában ugyan többet volt a labda a liláknál, de ettől többre nem mentek az újpestiek. A hazaiaknak volt néhány villanása, majd jött egy szép támadás és Lucas révén előnyhöz jutottak a hazaiak. A gól nem jelentett varázsütést és nagyot nem változott a játék képe. A hajrában jött egy pontrúgás és ebből egyenlíteni tudtak a vendégek.

Biztos szép gól volt:

A szünetre már döntetlen

A szünetben mindkét öltözőben volt mit kielemezni, ám azt aligha gondolták bármelyikben is, hogy a folytatásban hamarosan öngól következik, Márpedig egy pontrúgás után így történt - a csereként beállt Izing Martin hibázott - és ezzel előnyhöz jutottak a vendégek. A vezetés birtokában pontosabban, igaz hibátlanul nem, de higgadtabban játszottak a lilák és nem sokkal később Felipe bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy hárítsa Novothny Soma közeli fejesét és ne nőjön az újpesti előny. Sajnos ami késett, az nem múlott el... Ahogy peregtek a percek, úgy lett egyre magabiztosabb újpesti alakulat amely a meccsig mindössze egy gólos Novothny fejesével növelte előnyét. Egyre inkább szétesett a hazaiak játéka, majd a hajrában jött a kegyelemdöfés és Novothny már harmadik gólját szerezte.

Éles szemű olvasóink megnézhetik az Újpest első gólját.

Tovább tart tehát a várdaiak vesszőfutása, az eddigi hét hazai meccsből mindössze öt pontot szerezett a csapat - idegenben ugyanennyi találkozón négyet - ez pedig nagyon kevés ahhoz, hogy a végelszámolásnál ne legyen gond. Mert egyre inkább van.

Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-4 (1-1)

Kisvárda, 2280 néző, v.: Németh Á.

Kisvárda: Felipe - Beriosz, Izing, Vári, Anderson - Mitosevic (Melnyik, 78.), Lucas - Sassá, Negrut (Horváth Z., 58.), Ilic - Mileskij (Misic, 71.). Vezetőedző: Dajka László.

Újpest: Pajovic - Balázs, Ristevski, Bojovic, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo (Lubaki, 90.), Zsótér (Lukács D., 87.), Beridze (Pauljevic, 84.) - Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gól: Lucas (31.), illetve Novothny (41., 73., 86.), Izing (50., öngól)


[related-post post_id="4045686"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!