Sport

2018.11.26. 10:37

Kitti és Ricsi a kitüntetettek díjátadó gáláján

Nyíregyháza - Az NYVSC-Big Boxing két versenyzője is átvehette az év egyetemi sportolójának járó elismerést.

Nyíregyháza - Az NYVSC-Big Boxing két versenyzője is átvehette az év egyetemi sportolójának járó elismerést.

Mintegy száz egyetemista sportolót jutalmaztak csütörtökön a Testnevelési Egyetemen. Az év egyetemi sportolója elnevezésű gálán a kitüntettek között voltak olimpiai és világbajnokok.

Az ünnepeltek a pjongcsangi téli olimpián, a különböző sportági világversenyeken, továbbá az egyetemi világversenyeken – európai egyetemi játékokon, illetve a sportági egyetemi világbajnokságokon – nyújtottak kimagasló teljesítményt.

Edzőként és apaként

A kitüntettek között négy ökölvívó volt, közülük ketten az NYVSC-Big Boxing versenyzői. Nagy Kornélia Kitti a Debreceni Egyetem, Kovács Richárd pedig a Nyíregyházi Egyetem hallgatója. Szeptember elején az oroszországi Elisztában rendezett ökölvívók egyetemi világbajnokságáról Kovács Richárd (64 kg) ezüstéremmel, míg Nagy Kornélia Kitti (60 kg) bronzéremmel tért haza. A magyar küldöttség egyik mestere Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing trénere volt. Nagy Lajos duplán is örülhetett. Egyfelől edzőként, hiszen két tanítványát is kitüntették, másrészt apaként, hiszen Kitti a leánya. A díjakat dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át.

– Természetesen nagyon büszke vagyok, hiszen hatalmas megtiszteltetés az, hogy klubunk két versenyzője is ott van ebben az elitben, és ilyen fórumon díjazták őket. Kitti és Ricsi ékes bizonyítékai annak, hogy az ökölvívók között is nagyon sok az olyan tehetség, aki nemcsak a kötelek között, hanem a tanulásban is példát tud mutatni. Az külön öröm, hogy a nyíregyházi sport hírét is öregbítettük – vélekedett az elismerésekről Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing mestere.

ML, nso.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!