Sport

2018.11.11. 08:31

Labdarúgó NB I - Az éllovas FTC ellen szakította meg rossz sorozatát a Haladás

Szombathely - A listavezető Ferencváros nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a sereghajtó Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati utolsó mérkőzésén.

Szombathely - A listavezető Ferencváros nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a sereghajtó Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati utolsó mérkőzésén.

A szombathelyiek tavaly és tavalyelőtt ősszel is legyőzték hazai pályán az FTC-t, most pedig kilencmeccses nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, egyben új vezetőedzőjükkel, Horváth Ferenccel első sikerüket aratták.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Szombathelyi Haladás-Ferencváros 1-0 (0-0)

Szombathely, 8294 néző, v.: Farkas Á.

gólszerző: Gaál (53., 11-esből)

sárga lap: Gaál (22.), Jancsó (70.), Tamás L. (77.), Habovda (78.), Priskin (82.), Kovács L. (94.), illetve Lanzafame (14.), Spirovski (52.)

Haladás:

Rózsa - Habovda, Kolcák, Tamás L., Bosnjak - K. Mészáros, Jagodics, Jancsó (Kovács L., 74.), Ofosu (Halmosi, 92.) - Gaál (Bamgboye, 82.), Priskin

FTC:

Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Spirovski (Varga R., 79.), Sigér (Gorriarán, 60.) - Bőle (Frimpong, 60.), Lanzafame, Petrjak - Böde

A közepes színvonalú első félidő a vártnál kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, bár a vendégek többet birtokolták a labdát. Mindkét csapat fegyelmezetten, de sok hibával játszott. A Haladás többnyire jól védekezett, ezzel együtt a nagyobb lehetőségek a hazai kapu előtt adódtak, a szünetig azonban nem született gól.

A fordulás után fokozódott, bár változatlanul meddő volt a ferencvárosi fölény, de egy kósza támadás után a házigazdák jutottak büntetőhöz, s Gaál révén - aki némi szerencsével értékesítette a 11-est - előnybe is kerültek. Szerhij Rebrov cserékkel frissítette fel csapatát, amely szinte kapujához szögezte hősiesen védekező ellenfelét, s a hajrához közeledve - a 77. percben - büntetőt harcolt ki. Lanzafame lövését Rózsa kivédte, s az FTC a kissé paprikás hangulatú utolsó percekben sem találta az utat a szombathelyi kapuba, így nagy meglepetésre hazai siker született.

Ezzel együtt az FTC maradt az első, a Haladás pedig az utolsó helyen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!