Sport

2018.11.27. 14:04

Nyíregyháza Spartacus - Hamarabb is lezárhatták volna

Nyíregyháza - Értékes három ponttal gazdagodott a Szpari, mégpedig nem érdemtelenül.

Nyíregyháza - Értékes három ponttal gazdagodott a Szpari, mégpedig nem érdemtelenül.

Ez bizony jól jött! Mármint az a három pont, amit vasárnap itthon tartott a Nyíregyháza Spartacus. A másodosztályú focibajnokságban a nyíregyháziak a Soroksárt fogadták és végül 2–0-ra nyertek. Az pedig már kit érdekel, hogy az első fél­idő hajrájában megfogyatkoztak a vendégek?

Sok párharcot megnyertek

– Örömteli volt, hogy visszatértek a sérültjeink és az első félidőben azt a tüzet láttam a játékosokon, amit a heti munka során – kezdte visszapillantását a vasárnapi találkozóra Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Sok párharcot nyertünk, több helyzetünk volt. Próbáltuk tartani a labdát, létszámfölényben próbáltuk meg kipasszolni őket. Birtokoltuk ugyan a labdát, de nem voltunk elég hatékonyak és bátrak előrefelé. Túlságosan biztonságra játszottunk, indokolatlanul és érthetetlenül visszahúzódtunk. Ezt nem értettem; szerencsére sokkal több helyzetünk volt és a végén sikerült bebiztosítani a győzelmet.

– Éreztük, hogy meg fogjuk rúgni ezt a gólt, már hamarabb le kellett volna zárni a mérkőzést. Néhányan kissé elfáradtak, ami azért érthető, mert sérülés miatt nem tudtak teljes erőbedobással edzeni. Jó csapat volt a Soroksár, fontos volt megszerezni a győzelmet. Annak tükrében, hogy hányadik helyen vagyunk a tabellán, időnként jól is futballoztunk – így Lengyel Roland.

A listavezetőhöz látogatnak

Mivel a mérkőzésről felvétel készült, az több kérdésre is választ adott. Érthetetlen, hogy Volencsák Dávid miért rúgta a alapvonalon túl a labdát, tudhatta, hogy ezért lap jár. Az első félidő hajrájában eltalálta Pekár László lábát, ami szintén sárgás megmozdulás volt. Két sárga pedig egy piros. A hazaiak viszont nem értették, hogy az ötvenhatodik percben Pekár jobb oldali szabadrúgása után miért a hazaiak kaptak kifelé szabadrúgást, amikor Derekas Zoltán hátulról derékon ragadta Dragóner Filipet és földre rántotta. (Rezes ­László pedig nem Rubus Tamástól, hanem Ötvös Bencétől kapta a gólpasszt). Ez már a múlt, a három pont jól jött, főként, hogy a hét végén a listavezető Gyirmót vendége lesz a Szpari.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!