Sport

2018.11.14. 10:58

Olaf a Jövő Bajnoka kitüntetést kapta

Nyíregyháza - Egyéni csúcsokkal rukkoltak ki a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a rövidpályás országos bajnokságon.

Nyíregyháza - Egyéni csúcsokkal rukkoltak ki a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a rövidpályás országos bajnokságon.

Az elmúlt héten a százhalombattai uszoda adott otthont a rövidpályás bajnokságnak. A találkozón ott voltak a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői is, akik ráadásul igen szépen tempóztak.

Urbin Tamás tanítványai közül Szurovcsják Ivett 200 m mellen új egyéni csúccsal (2:33,75) a hetedik, ötven mellen szintén egyéni rekorddal (31:97) a negyedik helyen ért célba. Trizner Olivér 100 pillangón egyéni csúccsal (55:87) a B–döntőben hetedik lett.

Először volt döntős váltó

Gyula Sándor tanítványai közül Hatházi Dóra 100 pillangón egyéni és korosztályos országos (59.71) csúccsal a döntő ötödik helyén végzett, ami serdülőként megsüve­gelendő a felnőttek mezőnyében.

Dóri 100 m gyorson új egyéni csúccsal (0.56.84) a B–döntőben harmadik helyen végzett, a 200 pillangó döntőjében (2:10.15) pedig az ötödik helyen zárt. Cserfalvi Olaf hasonlóan remekelt, 100 pillangón ő is korosztályos és egyéni rekordot (56.95) állított fel.

– Örömteli, hogy a felnőtt bajnokságok történetében először jutott döntőbe ­nyíregyházi váltó. A Valent ­Gergő, Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra, Trizner Olivér összetételü 4×100 méteres mix vegyesváltó végül hetedik lett.

Több pont mint tavaly

A csapat túlszárnyalta a tavalyi eredményeket és ez meglátszott a bajnoki pontokban is, hiszen a tavalyi 85 pont, az idén már 180 lett, és külön rangot ad ennek, hogy a csapatban két felnőtt versenyző mellett hat utánpótláskorú volt – értékelte röviden a versenyzők teljesítményét Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak vezetőedzője.

Világversenyeken indulhatnak

– Dóri és Olaf is nagyon jól és remek időket úsztak. Tudtuk, hogy felnőttek között kellett bizonyítaniuk, mindketten évjáratos csúcsot értek el 100 pillangón és a 200 pillangón, illetve a többi számban is jól úsztak. Amennyiben ezeket az időket ötvenesben is hozzák, akkor lehetünk igazából elégedettek – tudatta érdeklődésünkre Gyula Sándor.

Dóri junior A–válogatott és esélyes jövőre az ifi Európa–bajnokságra és a világbajnokságra is kijutni. Olafnak nagy esélye van bekerülni az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra induló csapatba, a versenynek Baku ad majd otthont.

A szombat este az ünneplésről is szólt, olimpiai bajnokokat iktattak be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába. A sportág rangos eseményére meghívást kapott Cserfalvi Olaf, Hatházi Dóra és Gyula Sándor. A gála második részében a fiatalok kerültek reflektorfénybe. Négy évjáratban a legjobb leány és fiú versenyzőt (meg edzőiket)díjazták, akik a Jövő Bajnokai különdíjat vehették át. A fiúknál az egyik kitüntető címet a 2004–eseknél Cserfalvi Olaf kapta.

A nyíregyháziak kötetlenül beszélgethettek az úszósport nagyságaival, vezetőivel, még úgy is, hogy emiatt már vasárnapra hajnalodva értek haza…

Magyar Úszó Hirességek Csarnoka

Szombaton este egy nagy szabású gálán, fél évtizedes hagyományt folytatva újabb olimpiai bajnokokat iktattak be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába Százhalombattán. Ezúttal Gyenge Valériát, Risztov Évát és – első paralimpiai aranyérmesként – Pásztory Dórát. Mellettük Sós Csaba szövetségi kapitány – egykori Eb-bronzérmes –, illetve Média-díjasként – posztumusz – idősebb Knézy Jenő került be a sportág pantheonjába.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!