Sport

2018.11.12. 17:35

Péter Stuttgartban gyűjti az erőt

Nyíregyháza - A válogatott magasugrónak a sérülései miatt nem sikerült jó szezont zárnia, jövőre végez az egyetemen.

Nyíregyháza - A válogatott magasugrónak a sérülései miatt nem sikerült jó szezont zárnia, jövőre végez az egyetemen.

A hamarosan véget érő esztendőt nem tudja sikeresnek minősíteni Bakosi Péter. Sajnos. Pedig a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott magasugrója 2011 óta zsinórban szerezte meg a fedettpályás bajnoki elsőséget (220 cm). Ugyancsak megvédte bajnoki címét a szabadtéri országos bajnokságon, (218 cm), idei legjobb szabadtéri eredményével.

Odalett az Európa-bajnokság

Amire eddig nem sokszor volt példa: hazai versenyen, a Budapest Openen „csak” harmadik lett (209 cm). A sérülésekkel nehezített szezonban a legfájóbb az édesapja, Bakosi Béla tanítványának, hogy nem sikerült teljesítenie az Európa-bajnoki szintet (226 cm) így lemaradt a berlini kontinensviadalról.

– Ez egy elég gyenge szezon, sajnos sok sérüléssel bajlódtam – kezdte évértékelését Bakosi Péter. – Nehéz időszakom volt, előbb a sarkam sérült meg, ami a dél-afrikai edzőtábor előtt már rendbe jött. A nyári szezonom viszont a derékbántalmam miatt lett olyan, amilyen.

Bizakodva néz előre

– Nagyon sok munkát fektettem ebbe a versenyesztendőbe, ami, sajnos, a teljesítményekben nem kamatozódott. Amikor a munka nehezén túl voltam és jött volna a verseny­időszak, akkor jöttek a sérülések. Úgy érzem sikerült magamat mindezeken túltenni és bizakodva nézek előre. A sérüléseim teljesen rendbe jöttek, ezt le is kopogom. Emellett szeretném megköszönni, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum és a támogatóim is kitartanak mellettem.

Bakosi Péter az elmúlt októberben Stuttgartban készült a család barátja és a remek szakember, Kiss Tamás segítségével. Az idei program hasonló, csak most picit később kezdődött az edzőtábora.

– Most is októberben indultam volna, ám végül úgy alakult, hogy hétfőn tudtam ideutazni – tudatta a németországi edzőtáborozás helyszínéről Bakosi Péter. – Durván egy hónapig készülhetek nyugodt és profi körülmények között, de keményen és remek edzőtársakkal. Napi két edzésen szeretnék erőt gyűjteni, technikát csiszolni a következő évi fedettpályás és szabadtéri szezonra, és beállítani a versenysúlyomat, aminek a magasugrásban nagy jelentősége van.

Az egyetemen célegyenesben

Péter a sport mellett a tanulást is komolyan veszi. Pár vizsgája van hátra – szakdolgozattal együtt – és végezhet a Debreceni Egyetem műszaki karán műszaki menedzserként.

– Igyekszem úgy csinálni, hogy nyáron véget érjen az egyetem és utána már csak az edzésekre és versenyekre tudjak összpontosítani és kényelmesen, teljes erőbedobással tudjak készülni, hiszen szeretném megcélozni a tokiói olimpiát – így Péter.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!