Sport

2018.11.24. 11:22

Szpari - Önbizalommal teli várakozás

Nyíregyháza - Jova Levente védi a Szpari kapuját, vasárnap a Soroksár lesz a vendég.

Nyíregyháza - Jova Levente védi a Szpari kapuját, vasárnap a Soroksár lesz a vendég.

Idén még két hazai bajnokit játszik a Szpari. A másodosztályú focibajnokság vasárnapi körében a Soroksár látogat a piros-kékekhez. A hazaik 15 ponttal a 17., a vendégek 25 ponttal a 9. helyről várják a meccset.

Az előző bajnokságban a tizenhetedik kör után a Szparinak 26 (és a 6. hely), a huszonharmadik kerületiek 21 egységgel (13. hely) birtak. Azóta sok víz lefolyt a Dunán (kivéve a mostani alacsony vízállást), ám a lényeg nem változott. Nyerni kell hazai pályán.

Jót tett a pihenő

– Háromnapos pihenő után kezdtük ezt a hetet – indította a beszélgetést Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Jót tett a srácoknak, feltöltődve tértek vissza. Az edzéseken jó a hangulat, önbizalommal telve várják, várjuk a vasárnapi találkozót, amelyen természetesen itthon szeretnénk tartani a három pontot.

– Jó csapat érkezik hozzánk, bár az utóbbi időben a soroksáriak sincsenek csúcsformában. Több játékosuk felépült és tért vissza, szerencsére ez nálunk is így van. Kiélezett küzdelmet várok és bízom benne, hogy a szurkolóink mellénk állnak és végig biztatni fognak bennünket. Nagy szükség lesz rájuk, mi pedig a pályán akarjuk bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk erre – így Lengyel Roland.

Ismerős vendégek

A vendégcsapatban lesznek ismerősök, hiszen Huszák Tamás, Dvorschák Gábor és Tamási Zsolt is játszottak a nyíregyházi csapatban. Különös meccse lesz Dragóner Filipnek, hiszen az édesapja a soroksáriak ügyvezetője. Ami a Szparit illeti, Jova Levente visszatér a kapuba és Bakos Szabolcs is a kezdőben kap helyet.

Labdarúgás: NB II., 18. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus-Soroksár.

Városi Stadion 13., v.: Veizer (Punyi, Berényi). Spartacus: Jova - Polényi, Fodor, Rubus, Forró - Ötvös, Kártik - Pekár, Bakos, Rezes - Dragoner.

További mérkőzések

Tiszakécske-Vác, Kaposvár-Dorog, Győr-Kazincbarcika, Monor-ZTE (mind 13), Balmazújváros-Budafok, Békéscsaba-Gyirmót, Csákvár-Mosonmagyaróvár, Siófok-Budaörs, Vasas-Cegléd (mind 17)

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!