Sport

2018.11.22. 19:38

Világbajnoki aranyérmek Miamiból

Nyíregyháza - Szabó Tibor Benedek három kontinensen nyolc elsőséget szerzett.

Nyíregyháza - Szabó Tibor Benedek három kontinensen nyolc elsőséget szerzett.

Távoli és igen sikeres útról tért haza nemrégiben az újfehértói Szabó Tibor Benedek az újfehértói Kempo HSE versenyzője. A Magyar Kempo Szövetség fennállása során először vett részt az Amerikában rendezett kempo-világbajnokságon (W.A.K.C. ) november 8-án.

Remek debütálás

A debütálás remekül sikerült, hiszen két magyar harcos is világbajnok lett. A Kempo Világszövetség (WKF) által szervezett tornát a Miami Beach Resort and Spa-ban rendezték.

Önvédelem, point fighting

A magyar válogatottat Ódor Lili, Lacza Ábel, Lacza Ádám Illés, Ditchen Dániel és Szabó Tibor Benedek alkották. A leg­előkelőbb eredményt Szabó Tibor Benedek érte el, aki önvédelem és point fighting kategóriában is világbajnok lett.

Ódor Lili szintén győzött pont fighting-ban, míg önvédelemben ezüst-, formagyakorlatban pedig bronzérmes lett. Lacza Ábel önvédelem arany, point fighting bronz, Ditchen Dániel önvédelem ezüst, pont fighting bronzérem.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke azután, hogy több mint egy évtizede befejezte aktív pályafutását, Amerikában kivételt tett és benevezett pont fighting kategóriában. A fekete öves mester végül ezüstéremmel zárt.

Idén kitett magáért

Szabó Tibor Benedek, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 12/b testnevelés tagozatos végzős diákja az idén kitett magáért, hiszen három kontinensről nyolc bajnoki aranyéremmel tért haza.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!