Sport

2018.12.08. 11:31

Kisvárda Master Good - Duplán számító pontok

Kisvárda - A végelszámolásnál hatványozott jelentősége lesz az olyan meccseknek, mint a szombati.

Kisvárda - A végelszámolásnál hatványozott jelentősége lesz az olyan meccseknek, mint a szombati.

Tizenhat forduló eltelt az NB I. jelenlegi kiírásából, így az erőviszonyok már nagyjából kirajzolódtak. Noha a tabella alsó felében tanyázó csapatok közül olykor „beindul” egy-egy csapat, nagyon úgy néz ki, hogy a biztos bennmaradásért két-három olyan ellenfelet kellene a lehető legtöbbször megverni. Az egyik rivális a Diósgyőr.

A miskolciak épp mostanában élik a „fellángolásukat”, sorrendben megverték a Debrecent, az MTK-t, legutóbb pedig a Haladással játszottak 1–1-et, némiképp rontja az összképet a hétközi kupakudarc, amikor is a Budaörs 5–3-as győzelemmel búcsúztatta őket.

Támadóbb lett a DVTK

– Nagyon nehéz meccsre számítunk, természetesen ezeknek a pontoknak dupla értékük van – osztotta meg velünk a várakozásait Dajka László, a Kisvárda mestere. – A kupameccset leszámítva följövőben van a Diósgyőr, harcos találkozóra számítok. Bízom benne, hogy kiegyenlített lesz a játék, számunkra minden pont aranyat ér.

A DVTK az elmúlt hetek jó szereplése miatt elmozdult a kieső zónából, de csak egy ponttal áll jobban, mint a Várda.

– Támadóbb szellemben futballoznak, Tajti Mátyás és Márkvárt Dávid személyében futballozó játékosok kerültek a középpályára, jóval magasabb arányban birtokolják a labdát, mint korábban – beszélt az ellenfélről a szabolcsi tréner. – A kupameccsükből nem szabad kiindulni, az ilyen mérkőzéseken bármi megtörténhet. Ha a bajnokságra koncentrálva két-három embert pihentetsz, az már nem ugyanaz a csapat, ráadásul ha nem te szerzed az első gólt, akkor bármi megtörténhet. Veszélyes ellenfél a Diósgyőr, biztos vagyok benne, hogy az utóbbi hetek sikerein felbuzdulva sok szurkoló támogatja őket szombaton.

Az utóbbi hetekre az újonc sem panaszkodhat, a Puskás Akadémia legyőzésével hosszú idő után újra nyert a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában is sikerrel abszolválta a főtábla harmadik körét.

Szervezett védekezés kell

– Végre mi is szereztünk három pontot – mondta megkönnyebbülve Dajka László. – Arra kell törekedni, hogy szervezett legyen a védekezésünk, ugyanakkor nem szabad lemondani a támadásokról. Hogy mit szeretnék, az egy dolog, majd az ellenfél stílusa fogja eldönteni, hogyan tudunk játszani. Még egyszer mondom, nagyon fontos, hogy pontot szerezzünk.

A két gárda augusztus végén 1–1-et játszott egymással a kisvárdai stadionban.

- MK -


Labdarúgás: NB I.

A 17. forduló. Szombat. Diósgyőr-Kisvárda Master Good, Miskolc, 17., v.: Berke (Szert, Horváth R.) Kisvárda Master Good: Felipe – Melnik, Beriosz, Ene, Lukjancsuk – Lucas, Karaszjuk – Ilics, Protics, Sassá – Milevszkij.

További mérkőzések

Debrecen–Honvéd 17

Ferencváros–Mezőkövesd 17

Puskás Akadémia–Paks 17

MTK–Haladás 17

Újpest–Mol Vidi FC 19.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!