Sport

2018.12.17. 08:57

Kisvárda Master Good - Ha MTK, akkor győzelem

Kisvárda - A Kisvárda sorozatban negyedszer győzte le a fővárosiakat, és sikeresen zárta az évet.

Kisvárda - A Kisvárda sorozatban negyedszer győzte le a fővárosiakat, és sikeresen zárta az évet.

Némi túlzással azt állíthatjuk, ha az MTK labdarúgói, alkalmazottjai meghallják a Kisvárda nevet, megremegnek a lábak és joggal fogja el őket rossz érzés. Noha Feczkó Tamás, az NB I. másik újonccsapatának vezetőedzője határozottan elutasította azt a felvetést, hogy a Kisvárda Master Good mumusa lenne az együttesének, a tényszerűség kedvéért érdemes megjegyezni, immáron sorozatban negyedszer maradt alul a szabolcsi alakulattal szemben. Az előző idényben még az NB II-ben oda-vissza diadalmaskodtak Lucas-ék, majd idén szeptemberben már az élvonalban épp a kék-fehérek ellen szerezték meg első győzelmüket, egyben mindmáig az egyetlen idegenbeli sikerüket.

A vonalak is eltűntek

A játékosoknak tehát ismerkedniük már nem nagyon kellett egymással, a pályával viszont annál inkább. Karácsony előtti hetekhez illően jelentős mennyiségű hó esett le, ami amellett, hogy nehezítette a futást és az irányváltásokat, a látási viszonyokat is befolyásolta, egy idő után már nem is látszódtak a vonalak.

Az első húsz percben a vendégek birtokolták a labdát, ám nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, nem úgy a másik oldalon Brana Ilics és Sassá: az előző fordulóban hasonló kombináció eredményezte a várdai gólt, most Artem Kicsak nagy bravúrral védte a brazil fejesét.

A 60. percben melegedett a pite. Felipe védte Torghelle Sándor közeli lövését, a kipattanó után aztán Vári Barnabásnak kellett igyekeznie, hogy a labda ne kerüljön róla a gólvonalon túlra. Másodpercekkel később Jevhen Szelin lőtt kapufát, tíz percre rá megint a kapusnak volt dolga Baki Ákos fejesével.

Sorozatban hét pont

Mindezek után mégis a kisvárdaiak örülhettek. A körülményekhez talán legjobban alkalmazkodó Ilics kihasználta, hogy rendezetlen az MTK-védelem és gólt szerzett. Amikor a szerb-magyar támadó igazán jól futballozik, akkor abból általában sokat profitál a Várda, így volt ez most is.

A szabolcsiak sorozatban szerzett hét ponttal zárták az őszi idényt, fájdalom, a kieső zónából így sem mozdultak el, mivel a Diósgyőr is igencsak magára talált év végére. Nem maradt más hátra, várjuk a tavaszi folytatást, ami a bajnokságban (a versenynaptár szerint) február 2-án jön el.

MK


[related-post post_id="4082154"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!