Sport

2018.12.21. 09:20

Mátészalkai MTK: Négy-öt "igazolás" segíthetne

Mátészalka - A kiesés elől menekülő Mátészalka előtt felvillant már a reménysugár.

Mátészalka - A kiesés elől menekülő Mátészalka előtt felvillant már a reménysugár.

Zaklatott fél szezonon van túl a szalkai együttes, szinte a teljes idényt kieső helyen, vagy annak közvetlen közelében töltötte. Októberben aztán Marius Botan edző felállt a kispadról, helyét az utolsó négy fordulóra – később megerősítették pozíciójában – Tempfli Imre játékos-edző vette át.

Gyenge helyzetkihasználás

– A szezon elején az volt a probléma, hogy bár jól játszottunk, apró dolgok miatt nem nyertünk – értékelte az őszi idényt Tempfli Imre. – Az első három fordulóban igazán jól játszottunk, de nem volt szerencsénk. Végig jellemzett minket, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk és nagyon könnyen kaptunk gólokat. Minimum negyven találatunk lehetne jobb helyzet­kihasználással. Az utolsó fordulóban játszott gyulaházi meccsünk (1–0-ra kikapott a Mátészalka – a szerk.) összefoglalta a fél évünket, ha máig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt.

Tempfli Imrével az élen négy mérkőzésen hét pontot szerzett a csapat – az edző az ekkor mutatott játékot és hozzáállást szeretné visszalátni tavasszal.

– Amikor átvettem a csapatot, néhány poszton változtattam, ami jól sült el – folytatta a tréner. – Talán szerencsém is volt, ezt nem tudom, de az biztos, hogy sokkal stabilabbak lettünk, pedig olyan csapatokkal játszottunk mint a Vásárosnamény vagy az Ibrány. Ez a két találkozó jó példa lehet a folytatásra. Elsősorban az utóbbit emelném ki, mert két-három alapemberünk hiányzott. Ezt a hozzáállást akarom később is viszont látni. Azt várom, hogy megértsük, nem tizenegyen, hanem tizenkilencen vagyunk, aki lehetőséget kap, éljen is vele. Az Ibrány ellen ez megmutatkozott és fegyelmezett játékkal győztünk.

Egyértelmű a cél

– Egy célunk lehet: elkerülni a kiesést – jelentette ki határozottan Tempfli Imre. – Ha azt a csapatmunkát nyújtják a fiúk, amit az utolsó négy fordulóban, akkor nem lehet probléma. Meg kell mutatni, hogy ez a keret nem ennyire méltó, ahol most áll a tabellán. Kérdés, hogy sikerül-e megerősítenünk a keretet. Persze a legnagyobb igazolás az lenne, ha jó formába kerülne az a négy-öt játékos, akiben sokkal több van ennél.

Szalkai mutatók

Őszi végeredmény

13. 15 4 2 9 20–30 14

Hazai pályán

7. 9 4 1 4 15–17 13

Idegenben

15. 6 – 1 5 5–13 1

Házi góllövőlista. 4 gólos: Lyáh Artúr és Tempfli Imre. 3 gólos: Hevele Márk. 2 gólos: Ozsváth Szabolcs Ferenc és Simonka Richárd. 1 gólos: Barnucz Gergő, Bodó László, Csák Milán és Tóth Péter.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!