Sport

2018.12.03. 11:53

Megyénk adja a bajnokot

Budapest, Kisvárda - Kisvárdai ultis, Mészáros Károly lett az év játékosa.

Budapest, Kisvárda - Kisvárdai ultis, Mészáros Károly lett az év játékosa.

A Stefánia Palotában rendezték a hazai ulti legnépszerűbb ága, a társasági ulti döntőjét. A szövetség megadta a módját: már reggel közszemlére tették a kupákat, ereklyéket, fiatal művészek keringővel és csárdással emelték az esemény színvonalát, a versenyt kamerák és fotósok hada rögzítette. Hogy a 21 döntős ne érezze magát magányosnak, a fináléval párhuzamosan 116 résztvevővel rendezték meg a Köztársaság Kupát.

Vezeti a ranglistát

A döntőt 4 régióban régiónként 5 selejtező, majd két közép- és egy elődöntő előzte meg.

Megyénket két nyíregyházi, egy-egy kisvárdai és tiszaberceli versenyző képviselte. Minden résztvevő sorszámot húzott, ami meghatározta, kinek milyen sorrendben kell játszania ellenfeleivel a 10 fordulós, fordulónként 12 játékot tartalmazó versenyen. Az 5. fordulóig úgy tűnt, hogy a budapesti Dudás János és a debreceni Keksz Kálmán csatáját hozza a döntő, ekkor azonban a kisvárdai Mészáros Károly kulcsfordulót nyert.

Ezzel 4 fordulós győzelmi széria kezdődött, így az utolsó fordulóban már szinte bajnokként ült le a játékhoz. A kisvárdai ultis továbbra is vezeti a szövetség értékszám­alapú ranglistáját, és eredményei alapján elnyerte a 2018-as év játékosa címet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!