Sport

2018.12.11. 13:36

Nem tudott csak a bunyóra figyelni

Nyíregyháza - Kovács Richárd az elveszített finálé után az egyetemi vizsgákra koncentrál.

Nyíregyháza - Kovács Richárd az elveszített finálé után az egyetemi vizsgákra koncentrál.

Címvédőként indult, ezüstérmesen érkezett haza. A felnőtt férfi ökölvívó-bajnokság pénteki fináléjában a 64 kilósoknál Kovács Richárd, az NYVSC–Big Boxing válogatottja pontozással vereséget szenvedett attól a Fodor Milántól, akit tavaly legyőzött a döntőben.

– Csalódott vagyok, mert szerettem volna megvédeni a bajnoki címem – kezdte visszatekintését még mindig „beteges” hangon Kovács Richárd.

Nem hozta, amire képes

– Úgy gondolom, hogy ha nem arra koncentrálok, hogy bírjam a három menetet és nem a meccsre koncentrálok, akkor nyerhettem volna. Sajnos a verseny előtt egy héttel megbetegedtem, szinte éjjel-nappal köhögtem. Az első két menetben nem tudtam hozni azt, amit szerettem volna, mert arra figyeltem, hogy a harmadik menetre is tudjam hozni a formám. Sajnos nem sikerült és ezen már tudunk változtatni. Nem is rágódok rajta a kelleténél többet, mert tudom, hogy képes lettem volna, ha nem jön ez a betegség. Hiába próbáltam kiiktatni ezt, nem sikerült – így a válogatott bunyós.

Ricsi szombaton orvosnál is volt és négyféle gyógyszert írtak fel neki. Most a legfontosabb a pihenés, illetve jön az egyetemi ring, hétfőn elkezdődött a vizsgaidőszak. Ott is helyt kell állnia.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!