Sport

2018.12.03. 20:29

Női vízilabda világliga - Kikapott Veronában a magyar válogatott

Budapest/Verona - A magyar női vízilabda-válogatott 13-12-re kikapott a házigazda olasz együttestől hétfőn a női világligában.

Budapest/Verona - A magyar női vízilabda-válogatott 13-12-re kikapott a házigazda olasz együttestől hétfőn a női világligában.

Női világliga, európai selejtező, B csoport, 2. forduló:

Olaszország-Magyarország 13-12 (4-3, 4-4, 3-3, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 3, Csabai 3, Horváth B. 2, Vályi V., Szilágyi, Gyöngyössi, Gurisatti 1-1

A női válogatott a világliga-selejtező első fordulójában, novemberben 13-4-re verte Franciaország legjobbjait.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a házigazdák egy 4-0-s sorozattal kezdték meg a hétfői találkozót. Bár Bíró Attila szövetségi kapitány együttese közelebb zárkózott, sőt, a harmadik negyedben 10-9-re vezetett is, az olaszok végül visszavették az előnyt, s minimális különbséggel megnyerték az összecsapást.

A csoportban a hollandok és a franciák szerepelnek még, a négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupából - melynek hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik - az első három - és/vagy a későbbi házigazda - kerül a világliga Szuperdöntőjébe.

A magyarok további programja:

január 12.: Hollandia-Magyarország

január 15.: Franciaország-Magyarország

február 12.: Magyarország-Hollandia

március 5.: Magyarország-Olaszország

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!