Sport

2018.12.13. 15:57

Rekordokkal búcsúztak a junior korosztálytól az erőemelők

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összetettben Veres Ádám a második, Seres Zoltán a harmadik helyen zárt az erőemelő Európa-bajnokságon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összetettben Veres Ádám a második, Seres Zoltán a harmadik helyen zárt az erőemelő Európa-bajnokságon.

Kivágta a rezet megyénk két erős fiatalembere nemrégiben a litvániai Kaunasban, a raw erőemelő Európa-bajnokságon, amelyen három korosztály (ifi, junior és felnőtt) képviselői emelgették a mázsákat. Veres Ádám eperjeskei születésű, de a Mérk Kinizsi SE versenyzője, és a 66 kilósok mezőnyében indult.

Fekvenyomásban lengyel riválisánál 2,5 kilóval többet teljesítve állhatott a dobogó legfelső fokára, mégpedig egyéni rekorddal, ami egyben junior magyar csúcs. Felhúzásban a harmadik, guggolásban a hatodik lett. Utóbbi, illetve összetettbeli második legjobb eredménye felnőtt és junior magyar csúcs. Összetettben ezüstérmet szerzett. Ádám felkészítője a nyíregyházi Kulcsár Dávid volt.

Rekordok sora

Aztán jött Seres Zoltán, a nyíregyházi Keletereje kiválósága, aki a +120 kilósok között versenyzett. Szimcsina Mihály tanítványa guggolásban a negyedik helyen zárt országos felnőtt és junior rekorddal, fekvenyomásban, felhúzásban és összetettben egyaránt harmadik lett, utóbbi kettőben felnőtt és junior, fekvenyomásban junior rekorddal.

A magyar válogatottat Kromek András szövetségi kapitány irányította, a két versenyzőnk versenyeztetésében Kulcsár Dávid segédkezett. Ádámnak és Zoltánnak is utolsó versenye volt a juniorok között. Ezekkel az érmekkel és rekordokkal méltóan zárták le maguk mögött azt a korosztályt.

Raw Európa-bajnokság - A megyénkbeli versenyzők eredményei

Veres Ádám (junior 66 kg) Seres Zoltán (junior +120 kg)

Guggolás: 197,5 kg 302.5 kg

Fekvenyomás: 145 kg 220 kg

Felhúzás: 230 kg 332,5 kg

Összetett: 572.5 kg 855 kg

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!