Sport

2019.01.03. 15:02

360 fokos videó: A népszerű saját testsúlyos edzésforma

Nyíregyháza - Kell az erő és a kitartás, mert hosszú idő, amíg street workout-ban egy-egy elemet elsajátít az ember.

Nyíregyháza - Kell az erő és a kitartás, mert hosszú idő, amíg street workout-ban egy-egy elemet elsajátít az ember.

A Nyír1Flow nyíregyházi street workout csapat egyik edzésére ellátogattunk 360 fokos kameránkkal. A sportcsapat 2016 januárjában alakult, de a tagok már azt megelőző évben elkezdték a közös edzést.

A street workout egy saját testsúlyos edzésforma, ahol a sportolók kezdetben alap gyakorlatokat hajtanak végre húzódzkodón, tolódzkodón és földön. Majd a megfelelő erő megszerzése után jöhetnek az akrobatikus elemek, szabad gyakorlatok. Tulajdonképpen ez adja a sportág varázsát.

Zenére versenyeznek

– Igazából különleges dologra nincs szükségünk, csak saját magunkra, erőre és kitartásra, mert hosszú idő, amíg egy-egy elemet elsajátít az ember – mondta el Pál Vilmos, a Nyír1Flow csapat koordinátora, majd megmutatta nekünk a kondiparkot, amely beltéri edzésekben nyújthat segítséget. – Merevek a csövei, a versenyeken nem ilyet használunk. Ebben a teremben freestyle elemeket nem nagyon gyakorlunk, itt csak erősítés céljából edzünk.

A street workout versenyeken minden résztvevő egy saját maga választott zenére mutatja be a gyakorlatokat. Pál Vilmos elmondta: tulajdonképpen mindegy, hogy milyen zenét választanak, egy a lényeg: meglegyen a kellő ritmusa.

És mit kell annak tennie, aki a nulláról indulva szeretné elkezdeni a street workout edzéseket?

– Először alaperőt kell fejleszteni. A statikus és a dinamikus elemekhez elengedhetetlen az alapozás, enélkül nem szabad elkezdeni, mert annak csak sérülés a vége – mondta Pál Vilmos. – Ennek a megszerzése után a legegyszerűbb dolgok, például a muscle up következik, mely a ­freestyle elemekhez elengedhetetlen, valamint a mellső és hátsó függő mérlegek, illetve a kézállás.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!