Sport

2019.01.26. 20:52

A Kisvárda a vártnál nehezebben szerezte meg a győzelmet

Kisvárda - Szombaton a bajnokság 13. fordulójában az MTK vendégeként lépett pályára a Kisvárda NB I.-es csapata.

Kisvárda - Szombaton a bajnokság 13. fordulójában az MTK vendégeként lépett pályára a Kisvárda NB I.-es csapata.

A találkozó első gólját Benko lőtte, erre azonban gyorsan válaszoltak a hazaiak, majd a vezetést is átvették. Kapkodva, ötlettelenül játszottak a vendégek, nyoma sem volt az előző heti Győr elleni játéknak. Sorra maradtak ki a helyzetek, a szabolcsiak hibáztak mind a két szélről, de a büntető is maradt ki és nem jöttek az átlövés gólok sem. Golovin mester tanítványai egyre jobban elhúztak, a játékrész közepére már három találattal vezettek. Vlatko Djonovics ekkor kikérte első idejét és próbált rendet rakni a fejekbe, sikerült is egy találatra megközelíteni Karnikékat. Nem tétlenkedett a hazaiak mestere sem, ő is magához rendelte az övéit, amely használt is nekik, mert újból elhúztak. Az utolsó öt percet hét támadóval játszotta a Kisvárdai együttes, amely eredményes is volt, előbb felzárkóztak, majd Radojevics értékesített egy kipattanót, így döntetlen állással vonultak öltözőbe a felek. Fordulás után ismét Benkóé volt az első találat, amire jött is azonnal a válasz. A játék képe nem változott, a kisvárdaiak továbbra sem találták a fővárosiak védekezésének ellenszerét, középen rossz döntéseket hoztak, félhelyzetekből ellőtték a labdákat, szélről viszont Benko rendre eredményes volt és a büntetőket is hibátlanul értékesítette. A félidő közepére ismét három találattal vezetett az MTK, ekkor köszönt be először az Guialo, majd még kétszer mattolta a hazaiak kapusát, nyílttá téve ezzel a találkozót. A hajrá döntetlen állással kezdődött, felváltva estek a találatok, egy perc volt hátra még, mikor a hazaiak elügyetlenkedték helyzetüket a kisvárdai kapu előtt, Djonovics azonnal időt is kért. Fél perc volt hátra, és az utolsó támadást a vendégek vezették, Guialo bombája a békéscsabai mérkőzéshez hasonlóan ismét győzelmet ért a kelet-magyarországi csapatnak. A Kisvárda a vártnál nehezebben szerezte meg a győzelmet, amellyel a tabellán egy pontra zárkózott a pénteken a Vácot legyűrő Debrecen mögé.

BB

MTK-Kisvárda Master Good SE 23-24 (11-11)

Budapest, 650 néző, v.: Bíró,Kiss.

MTK: Lajtos– Slakta 1, Karnik 8/3, Tóth 5, Dakos 1, Termány 4, Stranigg 1

Csere: Győri (kapus), Kovács, Erdélyi 1, Bánfai 2, Mihálffy.

Edző: Golovin Vlagyimir.

KISVÁRDA: Pásztor B. – Benko11/6, Klikovac, Morena 1, Hakunova, Milanovic-Litre 2, Milosevics 1.

Csere: Kordowiecka (kapus), Radojevics 3, Dragut 2, Guialo 4, Rebicová.

Edző: Vlatko Djonovics.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 4–2. 16. p.: 7–4. 27. p.: 10–9. 40. p.: 15–13. 47. p.: 19–16. 56. p.: 21–22

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG

Golovin Vlagyimir: – Becsülettel felkészültünk, mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot szerezzük. Lőttünk huszonhárom gólt, de egy technikai hiba megadta a lehetőséget a Kisvárdának a győzelemre.

Vlatko Djonovics: – Legutóbb a Győr ellen nagyon jól játszott a csapat, és a játékosaink elhitték, hogy ez mindig így lesz. Most nem nyújtottak olyan jó teljesítményt, pedig láthattuk, hogy az MTK-ban van potenciál. Végül csak szerencsével győztünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!